Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

19. 09. 2024. 19:55 >> 20:19
Čitaj mi:

AERODROM PODGORICA

Avion poljske kompanije prinudno sletio zbog lažne dojave o bombi

Na podgorički aerodrom prinudno je sletio avion poljske kompanije nakon što je kapetan prijavio da ima dojavu da je u avionu postavljena bomba. Uprava policije saopštila je da je riječ o lažnoj dojavi, a iz ACG kažu da se avion LOT-a vraća u redovan saobraćaj.

Kako smo saznali, prve informacije ukazuju da se radi o lažnoj dojavi. 

Naime, jedna državljanka Poljske javila je da njen suprug u avionu ima bombu, a nakon što je ona navodno ostala na aerodromu, pa je htjela da se osveti. 

Povodom ovog događaja, oglasili su se iz Aerodroma Crne Gore. 

"Nešto prije 17 sati na Aerodromu Podgorica je započet vanredni pregled aviona nacionalne poljske avio-kompanije, LOT Polish Airlines. Vazduhoplov je izolovan i udaljen od putničkog terminala. Svi ostali putnici su na bezbjednom i ostale operacije se, za sada, realizuju nesmetano. Kontrola se sprovodi po propisanim procedurama u sinhronizovanoj akciji Uprave policije, aerodromskih i ostalih službi", naveli su u saopštenju. 

 UP: Nije pronađena eksplozivna naprava

Službenici Uprave policije obaviješteni su danas od strane posade na letu Varšava – Podgorica, poljske aviokompanije, da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

"Naime, posadu su, prilikom leta iznad Mađarske, upoznali zaposleni na varšavskom aerodromu da su zaprimili dojavu da je u pomenutom avionu postavljena eksplozivna naprava, sa kojom je informacijom posada upoznala crnogorsku policiju po slijetanju na aerodrom", kaže se u saopštenju UP.

Preduzete su aktivnosti iz nadležnosti policije, putnici su evakuisani, izvršen je protivdiverzioni pregled vazduhoplova, kojom prilikom nije pronađena eksplozivna naprava.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Napominjemo da nije dolazilo do zatvaranja Aerodroma Podgorica", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније