Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

10. 10. 2024. 06:58 >> 06:58
Čitaj mi:

VLADA DALA SAGLASNOST

Osnovno tužilaštvo u Bijelom Polju dobija još zaposlenih

Vlada Crne Gore dala je saglasnost na pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju. To znači da bi ODT u ovom gradu na sjeveru, sve su prilike, konačno mogao da dobije nove zaposlene, koji su im prijeko potrebni.

Tako bi ODT Bijelo Polje mogao da poveća broj službenika u ovoj instituciji, a predlog o sistematizaciji ove institucije dostavilo je Ministarstvo pravde još u septembru.

Podsjetimo, Tužilački Savjet je na sjednici, kojom je predsjedavao vrhovni državni tužilac Milorad Marković, za rukovodioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju u maju izabrao Vladana Đalovića.

Đalović je ranije u razgovoru za Dan, dok je bio na funkciji vršioca dužnosti rukovodioca Višeg državnog tužilaštva u ovom gradu, govorio da ta institucija kuburi sa radnom snagom. 

Tada je kazao da su bjelopoljskom tužilaštvu potrebna tri tužioca.

"Trenutno u ovom tužilaštvu rade tri tužioca i ja kao rukovodilac, tako da nam je potrebna nova radna snaga. Očekujem da u narednom periodu dođe do bržeg popunjavanja broja tužilaca, kako u višem, tako i u osnovnim državnim tužilaštvima koja su u našoj nadležnosti. Ovog trenutka radi nedovoljan broj tužilaca", istakao je ranije Đalović.

Osim što u Bijelom Polju kubure a radnom snagom, Đalović je tada kazao i da se suočavaju sa bezbjednosnim rizicima.

"Tu su pored nas i Osnovno državno tužilaštvo, Sud za prekršaje i Zaštitnik opštinske imovine. Bezbjednost nije na odgovarajućem nivou. Naročito ako se ima u vidu činjenica da svi koriste isti ulaz u zgradu, a da nema ni video-nadzora, ni detektora. Veliki je protok ljudi i postoji mogućnost da svako nesmetano dođe do naših prostorija. Uz to, na našem spratu nemamo ni video-kamere, ni portira i pravo se iz hodnika ulazi u kancelarije tužilaca", požalio se tada Đalović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније