Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko terzić [ TVCG ]

07. 10. 2024. 19:59 >> 19:59
Čitaj mi:

viši sud

Slučaj "Stanovi": Svi negirali krivicu, smatraju da je proces politički motivisan

U podgoričkom Višem sudu, počelo je suđenje u slučaju “Stanovi“. Nekadašnji članovi Komisije za stambena pitanja Vlade koji se terete da su u saizvršilaštvu učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja i budžetu Crne Gore nanijeli štetu od preko dva i po milina eura, negirali su krivicu i istakli da je riječ o politički motivisanom procesu.

"Ne priznajem krivicu, proces je politički motivisan i neću odgovarati na pitanja suda i tužioca".

To su na početku suđenja, bile prve rečenice gotovo svih optuženih u predmetu stanovi, među kojima su Predrag Bošković, Suad Numanović, Sanja Vlahović, Ivan Brajović, Damir Šehović i Osman Nurković.

Advokat Predraga Boškovića, Suada Numanovića i Ivana Brajovića, Mihailo Volkov rekao je da su apsolutno svi bili sinergičini u davnaju odbrane i da su istakli nekoliko teza, da apsolutno nikome nijesu pričinili štetu državi, ni pribavili korist drugom licu.

S druge strane, tužilaštvo ocjenjuje da su bivši članovi komisije za stambena pitanja, državu oštetili za oko 2 miliona šest stotina hiljada eura, tako što su, navodno, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera, odobrili i dodijelili stambene kredite za 119 osoba.

Logično, odbrana je drugačijeg stava.

Odbrana je predložila i da se sasluša 119 osoba kojima su dodijeljena sredstva ali i nekadašnji čelnici Vlade, Milo Đukanović i Duško Marković.

O svemu tome, sud će odlučiti u daljem toku postupka.

"Mi svakakao imamo vremena da još jednom sagledamo da li ćemo istrajati na saslušanju svih tih svjedok, tako da nam ostavite prostora da se na tu temu još jednom naknadno izjasnimo", naveo je Vokov.

Naredno ročište zakazano je za 21 novembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније