Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

28. 10. 2024. 14:25 >> 16:02
2
Čitaj mi:

ubistvo u selu Sokolac

Od Balijagića ni traga, na dva prelaza prema Srbiji pojačana kontrola putnika

Nastavljaju se intenzivne aktivnosti na potrazi za Alijem Balijagićem osumnjičenim za dvostruko ubistvo u selu Sokolac u Bijelom Polju.

Brat i sestra Milanka i Jovan Madžgalj, ubijeni su prije dva dana u bjelopoljskom selu Sokolac, dok je osumnjičeni za to dvostruko ubistvo i dalje u bjekstvu.

Činjenica da se naoružani ubica šeta njihovim krajem, mještanima dodatno uliva strah u kosti.

"On je opasan krimilanac, on kome se namerači taj je gotov. Danima je išao po našim selima, obio jednu kuću, ukrao pušku. Posle ubio dvoje poštenih i nedužnih ljudi. On ovaj teren odlično poznaje, čuo sam da je lovac, mnogo bolje on poznaje teren nego ovi policajci i vojska što ih traže. Postoji mogućnost da je prešao u susednu Bosnu ili Srbiju preko nekog divljeg prelaza, ali ipak mislim da je on ovuda negjde, jer ovaj teren oko Bijelog Polja zna najbolje", rekao je za RINU mještanin Petar Bulatović.

Mještani tvrde da su upozoravali policiju danima na kretanje Balijagića, ali bez reakcije istražitelja. 

Selo Sokolac je u blizini Pljevalja, ali i Bjelog Polja, postoji niz divljih graničnih prelaza sa Srbijom, stoga je i pogranična policija na prelazima Jabuka i Gostun u maksimalnoj pripravnosti.

Helikopter sa termovizijom sinoć je pretraživao rejon oko Tomaševa, u okviru potrage za Alijom Balijagićem. 

Načelnik Generalštaba brigadni general Zoran Lazarević tokom posjete selu Sokolac u Bijelom Polju kazao je da su pripadnici Vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo.

Iz policije poručuju da su na terenu sve raspoložive jedinice, a građane pozivaju na oprez.

Iz Uprave policije juče su obavijestili javnost da nijesu tačni navodi da je Alija Balijagić, osumnjičeni za dvostruko ubistvo u selu Sokolac u Bijelom Polju, više puta prijavljivan Upravi policije.

Kako navode, jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na Balijagića primljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično djelo i izvršeno. Poručuju da se navedena prijava odnosila na okolnost da se Balijagić nalazi u zaseoku Sokolac i da posjeduje pušku.

"Nisu tačni navodi da je ovo lice više puta prijavljivano Upravi policije, jedina prijava iz MZ Tomaševo, u odnosu na A.B. zaprimljena je 25. oktobra, tačnije na dan kada je krivično djelo i izvršeno. Navedena prijava se odnosila se na okolnost da se lice A.B. nalazi u zaseoku Sokolac i da posjeduje pušku. Tada su policijski službenici, odmah, bez odlaganja postupili po prijavi i izašli na lice mjesta gdje nije zatečeno prijavljeno lice, već se ono u međuvremenu udaljilo", kaže se u saopštenju. 

Kako dalje navode, bjelopoljska policija je tokom čitavog dana 25. oktobra, do predvečernjih časova, vršila obilazak terena, kao i upravo objekat stanovanja sada smrtno stradalih, kao i druge lokalitete gdje borave mještani u cilju prikupljanja više informacija.

Tom prilikom, Alija Balijagić nije pronađen.

"Radi objektivnog informisanja javnosti ukazujemo da je riječ o terenu takve konfiguracije gdje se lice moglo sakriti i u relativnoj blizini, a da nije bilo u perimetru i vidokrugu policijskih službenika. Kao što je javnosti već poznato, dvostruko ubistvo prijavljeno je policiji 25. oktobra u 21.10 časova, istog dana kada je ovo lice prvi put prijavljeno policiji, te je, odmah po saznanju za događaj, angažovan kompletan sastav Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, policijski službenici su izašli na teren i preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela, identifikovanja izvršioca, njegovog lociranja i lišenja slobode", navode u saopštenju. 

Ističu da je pored operativnog sastava Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ koji obuhvata devet odjeljenja i stanica policije na sjeveru Crne Gore, stavljen na raspolaganje i kompletan operativni sastav drugih organizacionih jedinica Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u što skorijem vremenskom periodu Balijagić bio lociran i uhapšen. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније