Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

S.T.

02. 10. 2024. 21:26 >> 21:26

UOČI MOJKOVAČKE FILMSKE JESENI

Prikazan dokumentarni film "Ova dobra zemlja"

Večeras je u Mojkovcu kao uvod u tradicionalnu Mojkovačku filmsku jesen koja počinje sjutra 3. oktobra, prikazan dokumentarni film "Ova dobra zemlja" reditelja Vladimira Perovića.

Snažna veza čovjeka i prirode, zemlje i svega što nas okružuje tema su ove projekcije u kojoj su njeni stvaraoci za potrebe snimanje obišli planine Crne Gore.

Direktor fotografije i producent Ivan Čobjašić za Portal RTCG je kazao da mu je čast što ovaj film može predstaviti publici u Mojkovcu.

"Za potrebe filma obišli smo cijelu Crnu Goru, i izabrali 14 najzanimljivijih priča i petnaestu o kamenu. Obišli smo 14 planina od Orjena na jugozapadu do Hajle, i od Durmitora do Kučkih planina", rekao je Čojbašić.

Festival "Mojkovačka filmska jesen" decenijama okuplja ljubitelje filmske umjetnosti i istaknute filmske stvaraoce iz regiona. Ove godine, festival se održava po 49. put, a trajaće do 7. oktobra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније