Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

23. 09. 2024. 16:26 >> 16:26

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

Mladi donose nove ideje, tu smo da pomognemo da se ostvare

Nositeljka liste "Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović u otvorenom pismu mladima ističe da njima pripada da rastu, da se obrazuju, rade i zabavljaju u Podgorici, a da zajedno treba da stvaraju bolju budućnost.

"Znam da vam svi kažu da ste u najboljim godinama života. Istina o tome lijepo je sročena u citatu jednog čuvenog državnika: Nisu godine ono što vrijedi u vašem životu, nego život u vašim godinama. Vama je pripalo da rastete, da se obrazujete, radite i zabavljate u Podgorici, gradu čija istorija nije bila nimalo jednostavna. U ovom gradu, punom kontrasta između prošlosti i budućnosti, nalazi se i vaša prilika. Istoriju smo naslijedili od naših predaka, a budućnost, koristeći tu priliku, možemo da stvaramo mi. Zajedno", navodi Borovinić Bojović u pismu.

Kako je dodala, za mlade se obično pretpostavlja da ne znaju dovoljno, ali da ona vjeruje u suprotno.

"Vjerujem da znate mnogo. A i kada vam se čini da nemate sve odgovore, to je sasvim u redu. Važno je da imate pitanja i da ih postavljate što češće. Kada se formulišu prava pitanja, onda se otvara mogućnost razgovora i pronalaženja sagovornika. Ovim pismom vas pozivam na taj dijalog, jer kao buduća gradonačelnica želim da budem vaša sagovornica. Školski sistem u Podgorici možemo značajno da pobošljamo, i stvorimo mnogo više prilika za vaš profesionalni razvoj. Uz vaše predloge i sugestije, obogatićemo kulturni život u Podgorici. Želim da vas obavijestim, da sam pokrenula inicijativu da Podgorica osvoji kandidaturu za Evropsku prijestonicu mladih. Ova kandidatura našem gradu donosi brojne događaje koji će dovesti vaše vršnjake iz inostranstva u naš grad, kao i poboljšanje saradnje među mladima na evropskom nivou, takođe i unapređenje vašeg svakodnevnog života u gradu i jačanje evropskog identiteta grada", navela je Borovinić Bojović.

Podgorica je Glavni grad buduće članice Evropske unije. To će, kako kaže, omogućiti da mladi putuju, da slušaju tuđa iskustva, ali i da steknu svoja i da se uvijek vraćaju, da u Podgorici ostanu i da se u njoj ostvare.

"Vi ste generacija koja danas donosi svježinu, nove ideje i perspektivu. A sjutra ćete imati priliku da budete nosioci promjena, da pokrećete inicijative koje su hrabre i odvažne. Budućnost koju stvaramo svojim odlukama, pripadama svima vama, ali i vašoj mlađoj braći, sestrama i svima koji će doći poslije vas. Zato je važno da budemo odgovorni i prema sebi i prema njima. Za sve što želimo i planiramo potrebni su uslovi. A osnovni uslovi su stabilnost i snaga. Tu vrijednost donose timovi ljudi koje predvodim na izborima koji se u našem gradu održavaju 29. septembra.
Pozivam vas da zaokružite broj 9. I da mi odgovorite na pitanje: Kako zamišljate Podgoricu u budućnosti? Vaš odgovor mi je važan jer kada postanem gradonačelnica ovo će biti grad svih nas", naglasila je u pismu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се