Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P. R.

23. 09. 2024. 16:48 >> 16:54
2
Čitaj mi:

LOKALNI IZBORI

Perić: Potreban je protestni glas

Na ovim lokalnim izborima postoji jasna namjera da se nastavi za sada već ustaljenom praksom da oni budu tek realizacija pukog inženjeringa u kojem četiri političke korporacije kontrolišu kompletan proces, u kome će na kraju imati dogovor do mjere ko bi bio vlast a ko opozcije, sa samo jednim ciljem – održavanje vlasti na načelu samovolje, a ne volje građana iskazane na izborima, saopštio je nosilac liste "Preokret – Ovako više ne može" Srđan Perić.

Prema njegovim riječima, predizborna obećanja koja dobijaju komičnu dimenziju jasno govore o tome da ih oni ne govore da bi ih ispunili već da zaglušujućom bukom prikruju činjenicu da oni ne znaju što će sa tom vlašću osim da budu funkcioneri. Jer da je drugačije, dodaje Perić, ne bi grad bio pun smeća, bulevari zjapili nedovršeni, stanovi u vlasništvu grada neidentifikovani i tako redom.

Proces koji je otpočeo, nagalašava Perić, time da se obezvrijedi znanje i sposobnost jer partije odlučuju ko može da se zaposli, a ko ne, završava se obezvrjeđivanjem glasa, jer u tom scenariju postaje nebitno kako ćemo glasati, jer bismo dobijali istu vlast.

"Jedan od osnovnih instrumenata te namjere je upravo nagovor da građani iz revolta ostanu kući na izborni dan. Glas Preokreta je zapravo aktiviranje političke scene na način da građani dobiju svoj protestni glas u parlamentu koji će otkriti ono što se zove politikom u Podgorici i u Crnoj Gori", rekao je Perić.

Do koje mjere je uveden apsurd, saopštava Perić, kao model funckionisanja u političkom sistemu - govori činjenica da ćemo program prije sprovesti iz pozicije protestnog glasa, kroz insistiranje na organizovanju lokalnih referenduma, uključivanja javnosti – stručne i opšte - kao pritisak da se radi po zakonu i u korist svih građana, nego utapanja u koalicije koje od nas traže samo glas nekoliko odbonika da statiramo, a ne da djelujemo.

"Dakle, da bi glas građanina zaista važio, mora mu biti vraćena vrijednost i politička klasa treba da u parlamentu vidi protest protiv njihovih namjera. Drugačije nije moguće sprovesti niti jedan program koji je smislen i na opštu korist građana. Što Preokret bude snažniji to će naš glas biti jači, a demontaža truloga partitokratskog sistema brža", istakao je Perić.

Građani treba da znaju, kaže Perić, da je glas za Preokret glas da se podvuče crta, i glasno kaže da ovako više ne može.

"Što nas više građana podrži to ćemo zajedno na ovim izborima snažnije delegitimizovati partitorkatske prakse. To je početak velikog preokreta", zaključio je Perić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се