Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

M.L.B.

03. 10. 2024. 21:30 >> 21:30
Čitaj mi:

više od 27.000 vozila

Tesla ponovo povlači svoje Sajbertrak kamionete

Kompanija Tesla povlači više od 27.000 Sajbertrak kamionete zbog problema sa kamerom koja prikazuje prostor iza vozila.

Kompanija povlači nazad električna vozila peti put od kada je započeta njihova prodaja krajem prošle godine, a ovog puta zbog kašnjenja prikazivanja slike na kontrolnoj tabli sa zadnje kamere, što povećava rizik od sudara.

Tesla je izdala besplatnu nadogradnju softvera kako bi riješio ovaj problem, a očekuje se da će pisma obavještenja vlasnika biti poslata poštom 25. novembra.

U aprilu su kamioneti povučeni jer je papučica gasa mogla da se zaglavi kada se pritisne. U januaru je Tesla izdala opoziv softvera za 2,2 miliona svojih vozila, uključujući Sajbertrak, jer su slova na upozoravajućim svjetlima bila previše mala za lako čitanje.

U posljednjem opozivu, kompanija je obavijestila Nacionalnu upravu za bezbjednost saobraćaja na auto-putu da ekrani u kamionetima, koji bi trebalo da prikazuju prostor iza vozila, ne prikazuju ništa čak 8 sekundi kada se Sajbertrak ubaci u rikverc.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније