Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Život po mjeri čovjeka

09. 05. 2024. 00:00 >> 10:15

Život po mjeri čovjeka

Radio CG - 9.05.

Zlostavljanje i zanemarivanje djece nije samo javno - zdravstveni problem, već i i pitanje ljudskih prava, pitanje bezbjednosti, problem kojim bi trebalo da se bave svi sektori i cjelokupno društvo. Zato moramo zajedno da radimo na očuvanju porodice, jer odnos prema porodici i djeci je odnos društva prema sopstvenoj budućnosti, kažu stručnjaci.
Prema jednom ovdašnjem istraživanju- svaki drugi građanin smatra da je tjelesno kažnjavanje djece prihvatljivo, kao i da vikanje na dijete ne predstavlja nasilje.

Shvatanje da je da je to privatna stvar porodice, koja se rješava u okviru nje , apsolutno je pogrešno. Osim u porodici, djeca su sve češće žrtve nasilja i u školi, na ulici i na internetu. Zato je potreban multidisciplinarni pristup rješavanju problema.
O oblicima nasilja, koje je često prikriveno, o simptomima, posljedicama i počiniocima nasilja nad djecom, u emisiji “Život po mjeri čovjeka” govore : dr psiholoških nauka Bojana Miletic, mr pravnih nauka u oblasti dječijih prava Nela Krnić, predstavnica Kancelarije UNICEF-a u CG i direktorica Centra za dječija prava Rajka Perović.

Urednica Tatjana Fatić

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се