Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 07. 2024. 08:43 >> 13:46
Čitaj mi:

KOPA AMERIKA

Brazilu presjeo penal rulet u "Gradu grijeha": Urugvaj izbacio "selesao"

Došlo je 65.000 ljudi na "Elidžent" stadionu u Las Vegasu da pogleda spektakl u najavi između Urugvaja i Brazila, ali na kraju su morali da se zadovolje neizvjesnošću penal serije i da gledaju kako "selesao" završava svoj put na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike već na prvoj elimnacionoj prepreci.

Ništa od spektakla utakmice dva tima čijih se posljednjih osam od deset međusobnih utakmica završilo sa bar tri gola.

Težina uloga koji je meč nosio ipak presudila je da publika u Las Vegasu ne gleda baš najbolje izdanje obije ekipe.

Urugvaj je bio bolji u prvoj dionici, a najveće prilike je imao preko Darvina Nunjeza.

I dok za jedan pokušaj nema šta da se zamjeri napadaču Liverpula, za drugi je odradio svoj, sada već i trejdmarkovan potez, u kojem je glavom sa peterca prebacio loptu visoko preko prečke.

Nije ni Brazil bio bez svojih prilika, a najbolju je imao Rafinja. Fudbaler Barselone se sjajno oslobodio čuvara, dobio na brzini ali onda gotovo šutirao pravo u golmanna Serha Ročeta.

Kako je vrijeme odmicalo, tako su oba tima gledala da prije svega onesopobe protivnika da napravi bilo kakvu akciju, nego da i sami porade na istima. Takva oštrija igra ostavila je Urugvaj od 74. minuta sa desetoricom na terenu.

Nejtan Nandeš doskorašnji miljenik navijača Kaljarija, a od iduće sezone fudbaler saudijskog Al Kadisija je startovao otvorenom nogom nad Rodrigom.

Argentinski sudija Erera je prvo pokazao žuti karton, ali je pozvan od strane VAR sobe i nakon pregleda video snimka je promjenio svoju odluku i urugvajskom unvierzalcu pokazao direktan crveni karton.

Igrao se 74. minut, a kako na Kopa Americi nema produžetaka očekivao se pritisak Brazila. Dorival Žunior je ubacio pet novih fudbalera, ali sem jedne polu šanse koju je Endrik sam sebi stvorio, sa ne tako sjajnim šutem, "selesao" ništa nije uspio konkretnije da napravi i meč je otišao na penale.

Tamo u prvoj seriji Ročet skida udarac Ederu Militau, da bi u trećoj seriji novi fudbaler Juventusa Daglas Luiz pogodio stativu. Himenes je nako Luiza promašio penal za Juventus, ali je Ugarte iskoristio prvu meč-viner loptu i lansirao Urugvaj ka polufinalu gdje ih čeka sjajna Kolumbija.

Za Brazil još jedno razočarenje u njihovom omiljenom sportu. Jeste da na ovom meču nisu mogli da računaju na najboljeg igrača Vinisijusa Žuniora koji je imao parne kartone, ali to nije opravdanje za generalno lošu igru na cijelom turniru.

Od tri utakmice grupne faze, samo jedna pobjeda nad Paragvajem, dva remija i sada ispadanje na penale na prvoj nokaut prepreci, uz igru koja ne priliči ekipi za koju vežemo pojmove majstorstva i lepršave igre.

Mnogi su se sjetili rečenice jedne od najboljih "desetki" Brazila Ronaldinja, koji je kazao da njegovi zemljaci ne igraju lijep fudbal, kao i da će da bojkotuju ovogodišnje izdanje Kopa Amerike zbog toga.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније