Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

06. 10. 2024. 18:18 >> 18:18
Čitaj mi:

SERIJA A

Pedro srušio nepobjedivi Empoli

Nakon sedam kola u Seriji A Juventus je ostao jedina ekipa bez poraza, jer je Lacio preokretom na "Olimpiku" srušio Empoli.

Možda niko ne bi prije početka sezone smatrao "azuri empoloese" za ekipu koja će uz "staru damu" da bude posljednja bez, ali momci Roberta D'Aversa igraju stvarno dobar fudbal, što se pokazalo i danas.

Samo devet minuta bilo je potrebno Sebastijanu Espozitu da dovede goste u prednost.

Gustav Isaksen je pokušao da iznese loptu pod pritiskom, ali je izgubio posjed, što je omogućilo Đuzepeu Peceliju da projuri lijevom stranom i centrira za Esposita, koji je glavom matirao Ivana Provedela. Golman Lacija je doživio i kiks jer se okliznuo očekujući centaršut.

S obzirom na to da je Lacio postigao tri gola u svakoj od svoje prethodne tri uzastopne pobjede, osjećalo se da mogu da se vrate i nastave niz od devet utakmica bez poraza na domaćem terenu u Seriji A.

Zaprijetili su šutevima Dije i Isaksena koji su šutirali pored gola, dok je Teti Kasteljanos dva puta pucao ali je golman Densi Vaskez odbranio oba šuta.

Naš fudbalski reprezentativac Adam Marušić ušao je u igru u 38. minuutu jer se povrijedio Lazari.

Lacio stiže do izjednačenja u 4. minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Tavareš je probio sa lijeve strane centrirao a odlično je reagovao Matija Zakanji koji je glavom pogodio dalji dio gola.

To je treći put uzastopno da Zakanji postiže gol u duelima sa Emplijem,

U drugom poluvremenu, samo šest mionuta što se krenulo sa centra, Alberto Grasi je srušio Diju u svom kaznenom prostoru, pa je dosuđen penal.

Kasteljanos je preuzeo odgovornost ali je loše izveo, pravo po sredini Vaskez je odbranio i odbio loptu, a Argentinac je probao glavom na odbijenu loptu ali je ona prošla pored gola.

Tražili su domaći penal i u 75. minutu kada je kada je Saba Golichidze oborio Kasteljanosa, ali sudija Ajroldi ovoga puta nije pokazao ništa, iako je bila žustra reakcija kompletne klupe Lacija.

Lacio je preokrenuo u 84. minutu nakon konstnih napada.

Akcija je išla kroz sredinu Kasteljanos je asistirao Pedru koji je bio na desnoj strani kaznenog prostora. Španski fudbaler je šutirao pogodio prečku, ali se lopta odbila i završila u gol gostiju.

Ova pobjeda vratila je Lacio u top četiri, nakon što su u sedmom uzastopnom međusobnom susretu postigli najmanje dva gola. S druge strane, Empoli je doživio ponavljanje istorije, 22 godine nakon što su takođe poslije osvojenih 10 bodova iz šest prvih kola doživjeli poraz od Lacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније