Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

07. 10. 2024. 22:08 >> 22:14
Čitaj mi:

gost fudbal festa

Jovović: Nisu mi važni golovi, želim da tim pobjeđuje, sanjam neko veliko takmičenje

Naši najbolji fudbaleri pripremaju se u Podgorici za dva meča u Ligi nacija, prvi sa Turskom u petak i Velsom na strani u ponedjeljak. Gost emisije "Fudbal fest" na Javnom servisu bio je reprezentativac Vladimir Jovović.

Istakao je Jovović da je zadovoljan kako reprezentacija funkcioniše sa Robertom Prosinečkim i kazao šta je to što je lično za njega dobro kada je igra u pitanju.

"Svaki selektor ima nešto svoje koji dolaskom u reprezentaciju donosi neku energiju. Ja sam od Prosinečkog dobio više slobode u igri, on traži više od nas da rizikujemo, dao nam je neku dozu povjerenja i slobode da donosimo odluke na terenu. To se najbolje vidjelo u meču sa Velsom gdje smo imali veliki broj šansi i očekujemo da nam se to u nekoj narednoj utakmici vrati" istakao je Jovović.

Zanimljivo je da Jovović još uvijek nije postigao gol za reprezentaciju, ali kako je istakao uvijek je važan rezultat. San mu je da sa Crnom Gorom izbori plasman na neko veliko takmičenje.

"Pritisak mi je stvaralo što 60 utakmica za reprezentaciju nisam postigao gol, ali sada ne želim da razmišljam o tome. Mnogo puta sam rekao da ne moram da dam gol, samo da ekipa pobjeđuje i da ostvarim svoj san, a to je da se plasiram sa ovim momcima na neko veliko takmičenje. Pozicija koju igram nije baš zahvalna za postizanje golova, mali je broj utakmica tokom godine, ali imamo igrače koji su tu da daju golove, a ja kao što sam rekao bitan je samo taj konačan rezultat"  dodao je Jovović.

O prvom rivalu, selekciji Turske, Jovović kaže:

"Već smo analizirali Tursku, da ne pominjem sva ta imena koja oni imaju, prije svega da se vratimo na to kakvu oni imaju ligu, kako ta država živi za fudbal, od navijača do stadiona. Odigrali su sjajno Evropsko prvenestvo, mislim da će nastaviti sa tim igrama i dalje. Svaka reprezentacija ima svoje mane, pokušaćemo to da iskoristimo. Mi ako ponovimo igru kao iz utakmice sa Veslom možemo doći do pozitivnog rezultata".

Crna Gora će meč sa Turskom odigrati u petak u Samsunu, dok je duel sa Velsom u ponedjeljak u Kardifu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније