Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

26. 10. 2024. 22:52 >> 22:53
Čitaj mi:

LA LIGA (11. KOLO)

Poker Flikove Barse na "Bernabeuu": Blickrig Levandovskog, Jamal i Rafinja ugasili Real

Sve oči su bile uprte u Kilijana Mbapea, koji je igrao svoj prvi "el klasiko", ali se jedan od najboljih fudbalera svijeta obrukao. Ali, zato je Robert Levandovski pokazao da je klasa neprolazna, jer je sa 36 godina zablistao na "Santjago Bernabeuu" i sa dva gola najavio veliku pobjedu Barselone (4:0), koja sada ima značajnih šest bodova prednosti na vrhu La Lige. "Pogubljene" igrače Karla Anćelotija dokrajčili su Lamin Jamal i Rafinja.

Barsa je tako sačuvala rekord od 43 meča bez poraza u španskom šampionatu iz 2017. i 2018. godine, a Realovu seriju prekinula na 42 utakmice.

Najveći derbi svjetskog fudbala donio je spektakl već od starta. Real je imao nekoliko prilika da zaprijeti, ali je Mbape tri puta u kratkom razmaku "upecan" u ofsajdu, dok je najveću šansu za razigrani tim Hansija Flika imao Jamal, koji je nakon spektakularnog pasa Levandovskog šutirao mlako i pravo u Andreja Lunjina.

Real je imao zicer u 23. minutu - Vinisijus je sjajno probio po lijevoj strani, u duelima bio bolji od Žila Kundea i Paua Kubarsija, ali je sa šest-sedam metara šutirao pored gola.

Poslije nekoliko minuta su Lunjinu zaprijetili Pedri i Injigo Martines, a uzaludno je bilo slavlje na "Santjago Bernabeuu" na isteku pola sata igre - činilo se da je Mbape konačno nadmudrio odbranu "blaugrane" prije nego što je prebacio Injakija Penju i zatresao mrežu, ali se na snimku vidjelo da je čak peti put u ofsajdu.

Ono što nije uspio Mbape, jeste Levandovski - Poljak je u 54. minutu uhvatio "na spavanju" Ferlana Mendija, koji je zakasnio da se izvuče na ofsajd zamku, i nakon sjajnog pasa Marka Kasada rutinski savladao Lunjina.

Leva je samo dva minuta kasnije praktično stavio tačku na "el klasiko" i izvrsnim udarcem glavom na centaršut Alehandra Baldea povisio na 0:2.

Doskorašnji as Pari Sen Žermena je u 64. minutu konačno izbjegao zamku odbrane Barse, ali mu je Penja odlično skratio ugao i spriječio ga da smanji rezultat.

Mbape je ubrzo opet zatresao mrežu, ali je opet bio u ofsajdu, da bi Levandovski u 66. minutu promašio zicer i umjesto prazne mreže pogodio stativu.

Očajni prvi "el klasiko" 25-godišnji Parižanin je zaokružio u 71. minutu, kada je nakon lucidnog pasa Luke Modrića gađao pravo u Penju.

Sve je riješeno u 77. minutu, kada je odbrana Reala opet naivno ispala, a Jamal slabijom, desnom nogom izvanredno pogodio gornji bliži ugao Lunjinovog gola.

Bolan poraz Reala još težim je učinio Rafinja, koji je pobjegao očajnoj odbrani rivala i u 84. minutu postavio konačnih 0:4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније