Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

09. 10. 2024. 16:11 >> 16:38
Čitaj mi:

Najbrži niz otkaza

Oktobarska vrteška

Navikli smo na oktobarske pauze i smjene trenera u Kalću, jer ovo je idealan trenutak za rez kod nezadovoljnih.

Neki treneri su dolazili u oktobru i kasnije osvajali skudeto; posljednji takav primjer je Pioli u Milanu. Međutim, ovog puta dominira crnogorska scena. Prvo je smijenjen Dejan Vukićević u Ulcinju, što je nevjerovatno, jer je napravio pravo čudo opstankom u drugoj ligi 2023. godine, pa istorijskim ulaskom u prvu 2024. godine. Samo mjesec dana ranije bio je slavljen od strane navijača i rukovodstva nakon sjajnog starta u eliti: dvije pobjede, pa remi sa šampionom Dečićem (2:2), pa remi sa nezadrživom Budućnosti i to na gostovanju (1:1).

Ipak, od tada nije bilo pobjeda, uslijedila je kriza rezultata, i na kraju je smijenjen, iako je bilo dvoumljenja. Umjesto njega, doći će Miki Vukotić, šampion sa Budućnosti iz 2017. godine, ali odlazeći šampion jer je nakon sjajne jeseni u proljeće izgubio čak devet puta.

Jezero je posljednje na tabeli, a Miličković je sam podnio ostavku. Ekipa će biti prepuštena Džudoviću, dakle upravo treneru koje mu je pokvarilo i odložilo šampionsku feštu sa Budućnosti 2023. godine. Zatim, tu je Lovćen, gdje je smijenjen Jablan nakon kontroverznog meča protiv Mladosti (poništen gol, nedosuđen penal i na kraju fantomski gol Nobirakija). Njega će zamijeniti Vlado Savićević.

Čak je i šampion Dečić smijenio trenera koji im je donio istorijsku titulu, Pekovića, iako je bilo najava da žele da mu daju još jednu šansu, slično kao što je bio slučaj sa Vukićevićem u Otrantu. Međutim, izvori kažu da su Nimanbegu i Đeljošaj prelomili.

Novi trener je Mulalić, kojeg je cijeli Tuzi priželjkivao.

Ovo će mu biti treći mandat. U prethodna dva mandata napravio je velike stvari i pomjerio tadašnje granice, ali je prije tri godine bio smijenjen uz obrazloženje da je previše zahtjevan za igrače i da ne mogu da izdrže njegov dril. Vidjećemo kako će se sada snaći ovi igrači, koji su ipak već postigli nešto u karijeri – igrali su u inostranstvu, osvajali titule, imaju svoj rejting.

Biće zanimljivo. Vrela, vrela oktobarska pauza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније