Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ KSCG ]

24. 06. 2024. 21:47 >> 21:47
Čitaj mi:

KOŠARKAŠI NA "AKROPOLIS KUPU"

Popović: Mladost je naš adut; Slavković: Prave provjere za Rigu

Nakon devet dana priprema u Podgorici, košarkaši Crne Gore su jutros preko Istanbula otputovali u Atinu. Nakon kratkog odmora, "crveni" su u dvorani "Mira i prijateljstva" odradili trening, a već sjutra igraju protiv Grčke na startu "Akropolis kupa".

"U Atini ćemo imati priliku da u okviru jakog turnira odigramo dvije kontrolne utakmice, koje će biti jedine provjere uoči nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Sigurno da će mečevi protiv Grčke i Bahama, koji takođe igraju kvalifikacije za Olimpijske igre, biti izuzetno jaki, ali i veoma korisni. Vidjećemo u kakvom smo stanju, možemo da provjerimo određene stvari nakon mini priprema u Podgorici. Znaćemo šta možemo da popravimo, da budemo bolji, kako bismo što spremniji otputovali u Rigu na predolimpijski turnir", kazao je Petar Popović.

Kapiten Budućnosti poručuje da će "crveni" u Letoniji pokušati da naprave podvig. Domaćin kvalifikacionog turnira od 2. do 7. jula je Riga, a Crna Gora je u grupi sa Brazilom i Kamerunom. Dvije selekcije prolaze u polufinale, a ukrštaju se sa grupom u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Samo pobjednik turnira ide u Pariz.

"Ovo nam je prvi turnir ovakvog tipa, možda malo čudan termin, odmah nakon napornih sezona, ali trenirali smo zaista dobro u Podgorici i nadam se da smo spremni da se pokažemo u što boljem svjetlu. San svih nas je da odemo na Olimpijske igre, a mislim da imamo šanse. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo ostvariti rezultat koji svi sanjamo", optimističan je 27-godišnji Cetinjanin.

Crna Gora je prvi put u prilici da se bori za Olimpijske igre, ali je prilično oslabljena.

"Poznato je da je selekcija podmlađena, ali mislim da baš ta mladost može da bude naš adut. Naravno, pored toga i energija koja mora biti na izuzetnom nivou. Moja generacija (1996. godište) je prvi put u reprezentaciji među starijima, tako da je to novitet, ali motiv i borbenost moraju da nas krase na svakoj utakmici", zaključio je Popović.

Utakmica protiv Grčke igra se sjutra u 19 časova po našem vremenu, za dva dana u istom terminu je duel sa Bahamima.

"Spremni smo za dvije provjere u Atini. Grčka i Bahami su jako kvalitetne reprezentacije, ti mečevi će biti dobar pokazatelj onoga što nas očekuje na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rigi", poručio je Andrija Slavković.

Izabranici Boška Radovića 30. juna putuju u Rigu, a u grupi ih čekaju Brazil i Kamerun.

"To su dvije kvalitetne reprezentacije, dva potpuno različita protivnika. Brazil je, možda, atletski slabiji, dok je Kamerun sigurno fizički jak. To što smo oslabljeni trebalo bi da nam bude samo dodatni motiv. Ima dosta mlađih momaka koji su prvi put na nekom većem takmičenju. Daćemo sve od sebe, motiva sigurno neće faliti, a očekujem da svi budemo na visokom nivou", jasan je 25-godišnji Bjelopoljac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније