Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

05. 10. 2024. 08:40 >> 18:40

ABA

Mornar protiv i Cedevita Olimpije traži prvu pobjedu u sezoni

Košarkaši Mornara dočekuju Cedevita Olimpiju u trećem kolu ABA lige u utakmici u kojoj oba tima traže prvu pobjedu u sezoni.

Priča našeg predstavnika iz Bara poznata je od ranije. Ekipa je registrovana par dana prije samog početka ABA lige, nije bilo nikakvih priprema.

U takvim okolnostima Mornar je pretrpio veliki poraz od Budućnosti, međutim već u drugom kolu odigrali su odlično protiv favorizovane Crvene zvezde, gdje su u prvom poluvremenu bili u egalu.

Zablistao je novi košarkaš Barana Brendon Dženkins, koji je ubacio 27 poena aktuelnom šampionu.

"Osjećam se sjajno u Baru! Ovo je potpuno nova ekipa, novi momci, ali mislim da ćemo iz meča u meč biti sve konkurentniji drugim ekipama. Duel sa Cedevita Olimpijom biće težak , ali mi moramo od starta da odigramo angažovano u oba smjera i na oba dijela terena i da im otežamo ovaj meč", kazao je on.

Trener Mihailo Pavićević kazao je da je atmosfera u klubu na nivou, međutim da on i na ovu utakmicu gleda kao na pripremni meč za utakmice koje slijede i koje će da budu ključne za opstanak Barana u eliti.

Morar ni ovu utakmicu nije mogao bez problema, pa je tako nekoliko igrača zaraženo stomačnim virusom.

"Poslije svake pobjede i svake dobre utakmice podiže se moral i raspoloženje u ekipi. U takvom ambijentu dočekujemo i meč sa Cedevita Olimpijom, vrlo teškim protivnikom koji je svake godine jak, ali ove, čini mi se još jači. Fizički su izuzetna ekipa. Nemaju slabu poziciju, naprotiv. Na svakoj poziciji imaju po dva dobra igrača. Kao što sam na startu rekao, ovo je za nas pripremna utakmica da se što bolje pripremimo za mečeve koji nam dolaze u borbu za opstanak. Imamo i par zdrastvenih problema zbog stomačnog virusa koji nas je "pokosio", pa još uvijek ne znamo u kom sastavu ćemo se suprostaviti protivniku", kazao je trener Barana.

Ekipa Cedevita Olimpije doživjela je dva poraza na startu lige. Prvo su poraženi od FMP-a na gostovanju, a onda i težak poraz od Dubaia na svom parketu.

Sa druge strane ekipa koju predvodi naš košarkaški stručnjak Zvezdan Mitrović je sjajno otvorila Evrokup gjde je zabilježila dva trijumfa.

Amerikanac u redovima "Zmajeva" DeVonte Džons naglašava da neće biti lak meč.

"Pred nama je zahtjevno gostovanje. Naši protivnici nemaju puno toga da izgube pa ća sigurno izaći na parket rasterećni. Mornar igra brzu košarku, često van bilo kakvog sistema pa su zbog toga još teži za čuvanje. Međutim naš trener i njegov tim su nas dobro pripremili, pa očekujem da ćemo doći do prve pobjede", kazao je Džons.

Ovo je 11 duel ova dva tima i gosti iz Ljubljane su u blagoj prednosti jer imaju šest trijumfa dok Mornar ima četiri.

Meč u Topolici počinje od 17 časova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније