Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

19. 09. 2024. 16:21 >> 16:20

Pjastri: Zadovoljan sam bolidom, ali nismo nepobjedivi

Vozač Meklarena Oskar Pjastri rekao je danas da je zadovoljan fleksibilnim zadnjim krilom na njegovom bolidu, ali da to nije magična stvar koja ekipu čini nepobjedivom uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura.

Pjastri je pobijedio prošle nedjelje u trci u Azerbejdžanu, a na društvenim mrežama proširili su se snimci njegovog bolida koji pokazuju kako se dio zadnjeg krila savija pod protokom vazduha pri velikoj brzini, na način koji bi potencijalno mogao da smanji otpor i omogući da automobil ide brže.

"To je legalno", rekao je Pjastri o krilu novinarima u Singapuru.

"Često i mnogo testiramo i prođemo na testiranjima. To sigurno nije magična karta zbog koje smo konkurentni, ali je legalno. Prolazi sva testiranja, tako da sam prilično zadovoljan", dodao je australijski vozač.

Pjastri je rekao da krilo nije u sivoj zoni pravila Formule 1, koja generalno zabranjuju pokretne aerodinamičke uređaje, sa izuzetkom DRS zakrilca zadnjeg krila koje pomaže pri preticanju i imaju ga svi bolidi.

"U sportu pronađete svaki dio performansi koji možete bez kršenja pravila. To je ono što mi radimo i to je ono što morate da uradite kako biste postali šampionski automobil i šampionska ekipa", naveo je Pjastri.

On je rekao da ekipe u formi poput Meklarena, koji je pretekao Red Bul u šampionatu konstruktora poslije prošlonedjeljnih dobrih rezultata u Bakuu, neizbježno privlače više pažnje.

"Ljudi će preispitivati u želji da znaju zbog čega je tvoj bolid konkurentan i sigurno mislim da to nije lično", dodao je Pjastri.

Pjastri je četvrti u konkurenciji vozača sa 91 bodom zaostatka za vodećim Maksom Verstapenom iz Red Bula i sa 32 boda zaostatka za drugoplasiranim timskim kolegom Landom Norisom, koji se bori za šampionsku titulu.

"U poziciji sam da pobjeđujem i to želim da radim, u Bakuu sam pokazao da sam sposoban to da radim. Ali, ako dođe vrijeme da pomognem Landu u šampionatu, onda ću to sa zadovoljstvom uraditi", rekao je Pjastri.

Trka za Veliku nagradu Singapura vozi se u nedjelju od 14 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније