Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

21. 09. 2024. 23:55 >> 00:05
Čitaj mi:

PROFESIONALNI BOKS

Duboa poslao Džošuu u carstvo snova i prekinuo mu maštanje o veličini

Britanci su najavljivali spektakl i povratak Entonija Džošue na mapu najvećih boksera današnjice, ali su doživjeli bolno otrježnjenje - Danijel Duboa je u obračunu zemljaka pregazio ljubimca domaće publike i poslao ga u carstvo snova u 5. rundi spektakla na "Vembliju".

Meč koji je Džošui trebalo da posluži da osvoji IBF titulu i potom izazove pobjednika revanša duela Oleksandr Usik - Tajson Fjuri za ujedinjenje svih pojaseva je neočekivano postao neravnopravna borba od starta.

Sedam godina mlađi Diboa, koji je u meč ušao kao šampion i sa skorom 21:2, dominirao je sve vrijeme.

Već u 1. rundi je poslao Ej Džeja na pod, potom i u trećoj i u četvrtoj, da bi meč bio odlučen u petoj.

Džošua, svjestan da ima ogroman zaostatak, tada je pokušao da uzvrati i nokautira rivala, ali je novi-stari šampion IBF verzije iz kontre pogodio desnicom rivala, koji je pao na nos. Sve je bilo gotovo.

Duboa je tako pokazao da je zasluženo prvak svijeta, jer je do titule došao pobjedom nad Mirkom Hrgovićem, nakon što se Usik odrekao pojasa u toj verziji.

A Džošua je ovim vjerovatno završio vrhunsku karijeru. Nakon poraza od Endija Ruisa se oporavio, revanširao se dežmekastom Amerikancu meksičkih korijena i ponovo postao prvak svijeta.

Titule mu je oteo Usik sa dvije vezane pobjede, ali se nadao da će opet dobiti šansu protiv fenomenalnog Ukrajinca ili Kralja Cigana. Sada o tome može samo da mašta i da se pridruži Dionteju Vajlderu na listi bivših asova...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније