Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

06. 10. 2024. 17:32 >> 17:44
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA (3. KOLO)

Čudo u Podgorici: Budućnost uzela bod šampionu Evrope

Ni poslije osam godina i gotovo osam mjeseci, rukometašice Budućnosti nisu riješile rebus zvani Đer, ali su napravile čudo - poslije 15 uzastopnih poraza u međusobnim mečevima, "plave" su uzele bod šestostrukom i aktuelnom prvaku Evrope (23:23). Tim Bojane Popović je igrao iznad granica mogućnosti, držao znatno skuplju, kvalitetniju i iskusniju ekipu na konopcima, a u finišu je pokazao da ima i karakter, jer je nadoknadio minus tri i izdržao sa igračicom manje.

Početak nije nagovještavao nikakva uzbuđenja, jer je Đer prelako stigao do 3:0, a djelovalo je kao da je Budućnost impresionirana rivalom.

Domaće su se, međutim, brzo razbudile i već u 10. minutu, nakon vezanih golova Jelene Radivojević, Tanje Ivanović (nakon sjajne finte) i Nine Bulatović izjednačile na 4:4.

Ivana Godeč je u 14. minutu donijela prvo vođstvo, a Radivojevićeva zaokružila novu seriju 3:0 (ukupno 6:1) za 7:5. Pri rezultatu 8:6 su domaće imale i kontru za plus tri, ali je Ivona Pavićević pogodila stativu.

Prvo poluvrijeme, u kojem je bilo mnogo tehničkih grešaka (ukupno 19 oba tima), bolje je završio mađarski gigant i na odmor otišao sa minimalnom razlikom (11:10).

Đer je na početku nastavka mogao da se vrati na rekordnih plus tri, ali je danas sjajna Sakura Hauge pri rezultatu 10:12 odbranila zicer Kristini Brajstol i upisala 10. odbranu.

Godečova jednim i Nikolina Marković sa dva gola su vratile stvari na nulu (13:13), ali je izgubljenom loptom propuštena šansa za preokret nakon što je Hauge "skinula" zicer i Emili Hovden.

Podgoričanke su izjednačile i u 41. minutu preko Nine Bulatović (15:15), da bi šestostruki i aktuelni prvak Evrope u 46. minutu poveo 19:16 i natjerao Popovićevu da uzme tajm-aut.

Pavićevićeva je dva puta pogodila za 18:19, da bi sedam minuta i sedam sekundi prije kraja svojim šestim golom Radivojevićeva izjednačila na 21:21.

Djevojka koja je prije 12 godina bila najmlađa u zlatnoj reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Srbiji je poravnala i na tri i po minuta do kraja (22:22), potom i asistirala Godečovoj za 23:23.

Nakon dugog napada Đera je uslijedilo isključenje Ivanovićeve na dva minuta i četiri sekunde do kraja, a onda i pravda - 16. odbrana Hauge, i to zicer Bo van Vetering.

Popovićeva nije više imala tajm-auta, pa je Radivojevićeva morala da šutne sa 12 metara na pola minuta do kraja.

Sandra Toft je uhvatila loptu, a Per Johanson 17 sekundi prije kraja uzeo posljednji minut odmora. Srećom, njegov tim je loše odradio posljednju akciju, a Klara Monti Danijelson iznudila probijanje Estel Nze-Minko za bod koji će se pamtiti dugo...

BUDUĆNOST - ĐER 23:23 (10:11)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 500. Sudije: Budzak i Zahradnik (Slovačka). Sedmerci: Budućnost 1 (1), Đer 3 (3). Isključenja: Budućnost 4, Đer 2 minuta.

Budućnost: Atingre, Hauge (16 odbrana), Marsenić, Danijelson, Vukčević 1 (1), Godeč 6, Popović, Marković 2, Ivanović 1, Radević, Bulatović 4, Tomova, Ramusović, Radivojević 7, Kadović, Pavićević 2.

Đer: Toft (šest odbrana), Sako (sedam odbrana), Blom 3, Bratset-Dale, De Paula, Rju 2, Brajstol 3, Dulfer, Jorgensen 2, Fodor, Hovden 1, Nze Minko 4, Van Vetering 3, Haušer 5 (3).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније