Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

27. 10. 2024. 19:32 >> 19:32

EHF EVROPSKI KUP

Lovćen sa plus 34 do 3. kola

Čekao je Lovćen 15 godina na pobjedu u Evropi, u međuvremenu nanizao 27 poraza i dva remija, ali je konačno probio tu barijeru. I to sa stilom - rukometaši sa Cetinja su drugi put za 24 časa savladali Baki iz Azerbejdžana, trijumfovali 37:23 i sa gol-razlikom plus 34 izborili plasman u 3. kolo EHF Evropskog kupa.

Sve dileme u duelu sa rivalom koji je bio nepoznanica riješene su juče, kada je tim Filipa Popovića slavio 41:21. Zbog toga je današnji revanš, koji se takođe igrao u "našminkanoj" dvorani SC "Lovćen", bio samo formalnost.

Tim iz glavnog grada Azerbejdžana je poveo golom Sabira Nazaralijeva, ali je to bilo sve što su izabranici Eldara Faražova mogli da urade. Pokušali su da presingom zbune Cetinjane, ali nisu imali ni snage ni brzine da uhvate bekove Lovćen, koji je dao sedam vezanih golova, poveo 7:1 i bilo je samo pitanje kolika će biti konačna razlika.

Đorđo Peruničić je u 24. minutu pogodio za plus 10 (16:6), bilo je i 17:7 i 18:8, nakon čega je Lovćen praktično stao da igra, pa je Baki dao sedam vezanih golova krajem 1. i početkom 2. poluvremena i prišao na 18:15.

Tada su domaći vezali šest golova za 24:15, a na 12 minuta do kraja je bilo čak 15 razlike (33:18)...

Igrač utakmice je bio golman Lovćena Savo Vujović sa 23 odbrane, a najefikasniji su bili Aleksa Perišić i Vuk Mrvaljević sa po šest golova, te Miodrag Stanojević, Đorđo Peruničić, Petar Radoičić i Božo Brnović sa po četiri. Nazarlijev je bio najefikasniji na utakmici sa osam pogodaka.. 

Žrijeb za 3. kolo trećeg po rangu evropskog takmičenja održaće se u utorak, a utakmice će se igrati u posljednja dva vikenda novembra.

Lovćen bi mogao da izvuče nekog od veoma jakih rivala, među kojima su austrijski Krems, grčki Olimpijakos, norveško Dramen i Runar, rumunski Minaur, slovenački klubovi Celje i Krka, beogradski Partizan, švajcarski Fadi Vintertur...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније