Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

15. 09. 2024. 17:52 >> 17:53
Čitaj mi:

USPJEH TIMA MARKA FRANETE

Kadeti Budve osvojili Regionalnu ligu

U godini u kojoj su bili vicešampioni Crne Gore i treći u nacionalnim Kupu, U16 vaterpolisti Budve su krunisali na najljepši mogući način - titulom prvaka Regionalne lige.

Mlada ekipa Marka Franete je u finalu za gerenaciju 2008. godište i mlađe na svom bazenu "Dragan Trifunović" savladala Banjicu, tj. podmladak Partizana, 9:8.

Beograđani su bili bolji u 1. poluvremenu, da bi Budvani u finišu 3. četvrtine preokrenuli na 6:5, a potom u posljednjoj dionici vodili 8:6 i 9:7.

Banjica je 70 sekundi prije kraja prišla na 9:8, ali nije iskoristila posljednji napad, pa je uslijedilo veliko slavlje domaćih.

Budvani su u grupi savladali Palilulu 22:5, Primorac 13:4, splitski Jadran 15:14 i zagrebački Medvešćak 9:6, čime su izborili plasman u finale.

Protiv tima sa Banjice ja najefikasniji bio Matija Franeta sa tri gola, po dva su dali Luka Savić i Pavle Dabić, a po jedan Stefan Kruta i Jovan Radić. Za najboljeg igrača turnira izabran je Luka Dragović iz domaćeg tima.

"Hvala momcima na svemu učinjenom na ovom turniru. Ispoštovali su sve taktičke dogovor iz svlačionice. Veliku zahvalnost dugujemo publici, koja je dolazila u velikom broju na svaku našu utakmicu i bila veliki vjetar u leđa igračima", poručio je Marko Franeta.

Jadran je zauzeo 5. mjesto pobjedom nad Palilulom 19:13, dok je Primorac u duelu za 7. poziciju poražen od Mladosti 9:8.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније