Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

19. 03. 2022. 12:10 >> 12:18

IRENA RADOVIĆ TVRDI

"Ničije nezakonito ponašanje ne smije ostati nekažnjeno"

Direkorka IRF Irena Radović rekla je da je iz medija saznala da je profesor Milivoje Radović kao moralni čin podnio ostavku na članstvo u Odboru direktora Luke Bar, pa joj, kako je navela, savjest nalaže da podsjeti da se radi o licu koje je od 2010. godine dolaskom Radoja Zugića na čelo Centralne banke Crne Gore, kao ličnost od njegovog najvećeg povjerenja, neprekidno na izdašnom platnom spisku već 12 godina. Kazala je da je Radović član Savjeta CBCG (2010-2018), te da savjetuje guvernera od 2018. godine a da isto "zavrjeđuje bespogovornom servilnošću i spremnošću da po nalogu guvernera CBCG svjesno krši zakon".

"Između ostalog, koristim priliku da podsjetim da je uprkos formalnom aktu upućenom članovima Savjeta CBCG i upozorenja na kršenje zakona tokom mog službenog odsustva iz zemlje u julu 2018. godine Milivoje Radović, umjesto i po nalogu guvernera, svjesno kršeći zakon, inicirao moje razrješenje na bazi fingirane krivične prijave i užasnih navoda, bez ijednog dokaza, što će kasnije utvrditi i tužilaštvo i sud u više navrata"", kazala je Irena Radović. 

Ona navodi da Zakon o zabrani zlostavljanja na radu imperativno zabranjuje raskid radnog odnosa podnosiocu zahtjeva za zaštitu od mobinga, nakon otpočinjanja procedure zaštite od zlostavljanja na radu.

"Moj jedini 'grijeh' je što sam odbijala da izvršavam zakonom nedopuštene naredbe Radoja Žugica, zbog čega sam, nakon višemjesečnog terora, zatražila zaštitu od mobinga u martu 2018. godine, a tužba za mobing i diskriminaciju Osnovnom sudu podnijeta je u aprilu - 65 dana prije razrješenja. Inicijativa Milivoja Radovića za moje razrješenje je otišla ka parlamentu, 2.jula 2018. godine, šesti dan od moje prikovanosti za bolničku postelju, u kojoj sam se našla dok sam službeno boravila van Crne Gore", tvrdi Irena Radović. 

Kaže da je upravo u bolnici iz medija saznala i za podnešenu fingiranu krivičnu prijavu i užasne navode. 

"Koje je, bez ijednog dokaza, kako će kasnije utvrditi i tužilaštvo i sud, Milivoje Radović inicirao, a guverner plasirao poslanicima u Skupštini. Ne smije više da se dozvoli prostor za pojedince uljuljkane u osjećaju moći i nekažnjivosti, spremne na nezakonite radnje i lišene osjećaja ljudske odgovornosti za ostavljanje trajnih posljedica na ljudske živote. Ničije nezakonito i neetičko ponašanje ne smije ostati zaboravljeno i nekažnjeno. Očekujem od crnogoskog društva da ovakvim licima ne daje prostor, pa ni za navodni moralni čin podnošenja ostavke u Odboru direktora Luke Bar", kazala je Irena Radović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније