Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

25. 06. 2024. 09:30 >> 10:43

evakuacija trajala tri sata

Pronađeni Izraelci za kojima se tragalo na Biogradskoj gori

Službi zaštite i spašavanja Kolašin sinoć je oko 21 sat i 30 minuta prijavljeno da je troje izraelskih državaljana izgubljeno u Nacionalnom parku Biogradska gora. Brzom intervencijom vatrogasaca - spasilaca i dva nadzornika oni su pronađeni u reonu Strugovi, kazao je Portalu RTCG Boško Šuković iz Službe zaštite i spašavanja Kolašin.

"Zajedničkom akcijom Službe zaštite NP Biogradska gora i Službe zaštite i spasavanja Kolašina na gotovo nepristupačnom terenu spašeno je troje turista iz Izraela. Nadzornici su sinoć oko 21:25 časova dobili poziv iz Operativno komunikacionog centra da se troje stranih turista izgubilo na njima nepoznatom lokalitetu u ovom zaštićenom području", saopšteno je iz NP Biogradska gora. 

Kako su kazali, Izraelci su pronađeni oko 23 sata na lokaciji Krnjača i oko 1:30 sati po ponoći uspješno vraćeni do Biogradskog jezera. Oni su bili vidno iscrpljeni i uplašeni, a po povratku na jezero, zahvalni svim učesnicima na pruženoj pomoći.

"Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na sve posjetioce da se pridržavaju unutrašnjeg reda u Parkovima i isključivo koriste obilježene i markirane staze, da koriste adekvatnu planinarsku odjeću i obuću, a posebno da u planinu nikako ne idu sami i bez vodiča. Svi posjetioci mogu dobiti neophodne informacije o stazama koje planiraju da obiđu od nadzornika Parka i edukatora u Centrima za posjetioce, Planinarskog saveza Crne Gore, NTO CG i turističkih organizacija koje gravitiraju prostorima parkova", ističu iz NP Biogradska gora. 

Naglašavaju da su držaljani Izraela spašeni zajedničkom akcijom nadzornika NP Biogradska gora i Službe zaštite i spasavanja Kolašin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније