Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

20. 09. 2024. 14:32 >> 14:32

Božović sa predstavnicima Sindikata

Predstoje razgovori o visini plata najniže kategorije zaposlenih u sudstvu

Ministar pravde Bojan Božović razgovarao je danas sa čelnicima Sindikata sudstva Crne Gore o finansijskom statusu zaposlenih u ovom sistemu, sa akcentom na visinu zarada najnižih kategorija u hijerarhiji zanimanja.

Predsjednik Sindikata sudstva Dejan Đukić i njegovi saradnici iz sindikalne organizacije kazali su ministru da povećanje zarada u ovom sektoru nije obuhvatilo i najniže kategorije zaposlenih – samostalne referente i da bi bilo dobro da se ta nepravda ispravi.

Kako navode u saopštenju, rečeno je da bi to povećanje zarada na godišnjem nivou državu koštalo 400.000 eura.

Božović je rekao predstavnicima Sindikata sudstva da je Ministarstvo pravde uvijek otvoreno i spremno za razgovor o statusu zaposlenih u sudovima, kao i da će biti organizovani sastanci na visokom nivou, ključnih donosilaca političkih odluka, uključujući predstavnike Ministarstva pravde, Ministarstva finansija i Sindikata sudstva.

Cilj je da se nađe najbolje zakonsko rješenje koje će zadovoljiti interese svih strana u socijalnom dijalogu.

Ministar i sindikalci su se složili u ocjeni da se mora voditi računa o svim zapooslenima u sistemu sudstva da bi ljudi bili zadovoljni i da bi sistem kvalitetno fukncionisao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније