Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

24. 10. 2024. 10:19 >> 10:20
Čitaj mi:

SASTANAK SA AMBASADORKOM ITALIJE

Gutić: Rezultati popisa nijesu iznenađenje

Socijalna politika bi trebalo da bude što efikasnija i usmjerena onima kojima je pomoć stvarno potrebna, kazao je ministar socijalnog staranja Damir Gutić na sastanku sa ambasadorkom Italije u Crnoj Gori Andreinom Marselom.

Gutić je istakao važnost nastavka saradnje u implementaciji aktivnosti i projekata koji će doprinijeti socijalnoj pravdi i ravnopravnosti u društvu, kao i razvoju usluga koje pružaju podršku porodicama i pojedincima u stanju socijalne potrebe.

„Ne želimo da se bavimo samo posljedicama lošeg stanja u kojem se nađu pojedinci, nego da pokušamo da preveniramo određene situacije i da usmjerimo aktivnosti u tom pravcu“, kazao je Gutić. 

Gutić se osvrnuo na nedavno objavljene podatke popisa stanovništva.

"Oni ne predstavljaju veliko iznenađenje, ali je potrebno da sada država, na bazi konkretnih podataka, uloži dodatne napore kako bi demografska slika bila bolja. Identifikovanjem novih nadležnosti koje se tiču brige o porodici i demografije u konkretan resor, Vlada Crne Gore pokazuje odgovornost prema izazovima brzog života koji ugrožava porodicu i migratornih kretanja koja su neminovnost. Pred ovim ministarstvom je dosta posla, a u svom radu ugledaćemo se na primjere dobre prakse i rješenja razvijenih država“, dodao je Gutić.

Marsela je kazala da su, kada je riječ o popisu stanovništva, važna dva aspekta.

„Dva aspekta su veoma važna, a to je iseljavanje sa sjevera Crne Gore i starenje stanovništva. Ovi fenomeni su značajni i bilo bi korisno sprovesti politike koje bi navele mlade da ostanu u zemlji, a ne da je napuštaju“, zaključila je Marsela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније