Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

25. 10. 2024. 17:01 >> 17:01
Čitaj mi:

usvojen finansijski plan prihoda i rashoda

Poslovni prihodi Aerodroma veći za 13 odsto u odnosu na 2023.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Finansijski plan prihoda i rashoda za 2024. godinu za preduzeće „Aerodromi Crne Gore“ AD Podgorica. Kako su naveli u saopštenju, planom su predviđeni poslovni prihodi u iznosu od 40,43 miliona eura, što znači da su veći za 13 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kako su kazali, prema planu fizičkog obima saobraćaja, koji je rađen na bazi analize pristiglih najava aviokompanija i ostvarenog saobraćaja u prethodnom periodu, u 2024. godini će na nivou Društva biti opsluženo 13.825 vazduhoplova, kao i 2.888.502 putnika, što predstavlja rast od 15 odsto u odnosu na 2023. godinu.

"Takođe, u 2024. godini planirani su i rashodi u iznosu od 27,78 miliona eura, što je za 11,9 % više u odnosu na 2023. godinu. Rezultat poslovanja, odnosno planirani profit, prije oporezivanja za ovu godinu iznosi 12,4 miliona i bolji je u odnosu na prethodnu godinu za 18%. Planom javnih nabavki za 2024. godinu predviđeno je 10,7 miliona ulaganja u nabavku robe, radova i usluga, od čega se na osnovna sredstva odnosi 6,9 miliona, a na operativne troškove 3,7 miliona eura", ističu u saopštenju. 

Na sjednici je, navode, naglašeno da Finansijski plan prihoda i rashoda predviđa nastavak stabilnog i uspješnog poslovanja Društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније