Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

27. 10. 2024. 12:40 >> 12:40
1
Čitaj mi:

IBRAHIMOVIĆ SA FON DER LAJEN

"BS ostaje snažno posvećena EU reformama"

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović razgovarao je juče sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o reformama koje Crna Gora sprovodi na putu prostupanja EU, podrške koju EK daje Vladi Crne Gore u sprovođenju ključnih reformi te neophodnosti održavanja fokusa Vlade i Skupštine na ispunjenju evropske agende, kako bi se reforme sprovodile željenom dinamikom. To je saopšteno iz Bošnjačke stranke.

"Konstatovano je da je dinamika reformi koje sprovodi Vlada Crne Gore dobra, da je Crna Gora pripremila pozicije za zatvaranje više pregovaračkih poglavlja, da je cilj da se do 2026. g. zatvore sva poglavlja a do 2028. godine uđe u EU veoma ambiciozan ali cilj koji se dobrim tempom u sprovođenju reformami i fokusiranošću na evropsku agendu može ostvariti", ističu iz BS-a.

Kako su naveli u saopštenju, fon der Lajen naglasila je da EK snažno podržava Vladu Crne Gore u sprovođenju reformi, te da će Crnoj Gori pružiti svu neophodnu podršku kako bi se do kraja uskladila sa EU.

"Bošnjačka stranka ostaje snažno posvećena EU reformama i biće dio svih aktivnosti u Crnoj Gori koje Crnu Goru čine državom jednakosti, vladavine prava, socijalne pravde i vode je ka punopravnom članstvu u EU", ističu iz Bošnjačke stranke. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније