Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

28. 10. 2024. 18:45 >> 20:52

izabran većinom glasova

Ibrahimi v.d. direktora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava

Za vršioca dužnosti direktora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava izabran je doktor Agron Ibrahimi. Za njega je glasalo sedam članova Upravnog Odbora, a četiri su bila uzdržana. To je u izjavi za Portal RTCG rekao član Upravnog odbora Đorđe Brujić.

Ibrahimijev izbor su, između ostalih, podržali predstavnici srpskog, muslimanskog, i albanskog nacionalnog vijeća. Predstavnik hrvatske manjine bio je opravdano odsutan.

Prethodno je šest zaposlenih u Fondu, koji su imali zakonsko pravo i uslove za kandidaturu pred članovima Odbora potpisalo pisanu izjavu da ne prihvataju kandidaturu.

"Sjednici je prisustvovalo šest zaposlenih koji su ispunjavali uslove za v.d. direktora Fonda, i svi su odbili da prihvate kandidaturu. Uslove je pored šest prisutnih zaposlenih ispunjavala i jedna zaposlena, koja je na trudničkom odsustvu. Lično sam tražio da nam pravna služba dostavi imena svih zaposlenih u Fondu koji ispunjavaju uslove na ovo mjesto. Svaki zaposleni je svojeručno, pred svim članovima UO potpisao pisanu izjavu da ne želi da prihvati kandidaturu", kaže Brujić.

Prema njegovim riječima, Ibrahimija je predložio predstavnik Albanske nacionalne zajednice. Ibrahimi je, kako kaže, doktor nauka koji predaje na tri univerziteta, sa impresivnom biografijom.

Dio članova UO tražio je da se o ovom pitanju raspravlja naknadno.

"Za izbor Ibrahimija je glasalo sedam članova, a niko od onih koji su tokom rasprave iznosili argumente protiv njegovog imenovanja nije glasao protiv, već su svi bili uzrdžani", kaže Brujić.

NAPOMENA: U prethodnoj verziji teksta Portal RTCG je objavio pogrešnu informaciju da je predstavnik Bošnjačkog vijeća Bejto Šahmanović glasao za izbor Ibrahimija. Portal RTCG se izvinjava Šahmanoviću zbog pomenute informacije. Šahmanović je na glasanju bio uzdržan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније