Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

20. 09. 2024. 19:51 >> 19:45
Čitaj mi:

kao što se štite predsjednik i potpredsjednik

Kongres jednoglasno glasao za jačanje Trampove bezbjednosti

Američki kongres je danas odobrio zakon kojim se zahtijeva od Tajne službe da štite predsjedničke kandidate istim standardom kao što se štite predsjednik i potpredsjednik.

Zakonodavci se trude da osiguraju da američka tajna služba ima dovoljno novca i resursa da zaštiti predsjedničke kandidate usred ponovljenih prijetnji nasiljem. Nejasno je, međutim, koliko mogu da urade samo nedjeljama prije izbora, ili da li bi dodatno finansiranje odmah napravili razliku.

Demokrate i republikanci su ove nedjelje razgovarali sa agencijom kako bi saznali da li su potrebna dodatna sredstva. Senator iz Konektikata i predsjednik komiteta za potrošnju koji nadgleda Tajnu službu demokrata Kris Marfi rekao je da Kongres želi da bude siguran da će, ako bude trošio nove dolare, "to pomoći situaciji od sada do inauguracije".

Marfi je rekao da bi novi novac mogao da finansira dronove, partnerstva sa drugim agencijama koje bi mogle da pruže trenutnu pomoć i plaćanje prekovremenog rada za agente. Vjerovatno će biti dodat predlogu zakona o obustavi potrošnje koji će Kongres razmotriti sljedeće nedjelje kako bi vlada nastavila da funkcioniše, bilo u formi omogućavanja Tajnoj službi da brže troši novac ili u vidu davanja dolara za hitne slučajeve.

Napori su uslijedili nakon pokušaja atentata na bivšeg predsjednika Donalda Trampa na mitingu u julu i nakon što su agenti Tajne službe tokom vikenda uhapsili čovjeka sa puškom koji se krio na golf terenu u Trampovom klubu na Floridi.

"Mi imamo odgovornost ovdje u Kongresu da dođemo do srži problema kako bismo otkrili šta možemo da uradimo povodom toga", rekao je u utorak predsjednik Kongresa republikanac Majk Džonson. "Ovo nije stranačko pitanje. Obje strane rade na tome."

Lider demokrata u Predstavničkom domu Hakim Džefris rekao je u četvrtak da "moramo da dovedemo Tajnu službu u poziciju da njeni štićenici budu zaštićeni na najveći mogući način".

U zajedničkoj izjavi nakon usvajanja zakona, republikanac Majk Loler i njegov ko-sponzor, demokrata Riči Tores iz Njujorka, pozvali su Senat da usvoji zakon, a predsjednika Džozefa Bajdena da ga potpiše.

Oni su zahvalili Bajdenu na proširenju Trampove bezbjednosti, ali su rekli da "bez usvajanja i primjene ovog zakona, ova poboljšana zaštita neće biti kodifikovana u zakonu i da je podložna promjenama s vremenom".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније