Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Mina business ]

03. 10. 2024. 07:33 >> 07:32
Čitaj mi:

izvještaj Eurostata

Nezaposlenost u eurozoni u avgustu nepromijenjena

Stopa nezaposlenosti u eurozoni bila je stabilna u avgustu, pokazalo je u izvještaj Eurostata.

Stopa nezaposlenosti u eurozoni, mjerena metodologijom Međunarodne organizacije rada (ILO), zadržala se u avgustu na julskih 6,4 odsto. U odnosu na isti mjesec prošle godine smanjena je 0,2 procentna boda, prenosi Hrportfolio.

Na nivou EU-a skliznula je 0,1 procentni poen u odnosu na jul, na 5,9 odsto. U prošlogodišnjem avgusti iznosila je šest odsto.

Eurostat procjenjuje da je u EU u kolovozu bez posla bilo nešto više od 13 miliona građana, od čega njih gotovo 11 miliona u eurozoni.

Mjesečna poređenja pokazuju da je broj nezaposlenih u eurozoni u avgustu pao 94 hiljade, a u EU 108 hiljada. Na godišnjem nivou smanjen je 233 hiljade u eurozoni i za 142 hiljade u EU.

I u avgustu je samo Španija bilježila dvocifrenu stopu nezaposlenosti, od 11,3 odsto. Najbliža joj je i na kraju ljeta bila Grčka sa stopom od 9,5 odsto.

Stopa nezaposlenosti u Hrvatskoj je u avgustu iznosila 4,9 odsto, a u Austriji i Slovačkojpo 5,3 odsto, pokazuju tablice.

Najnižu stopu nezaposlenosti ponovno su bilježile Češka i Poljska, od 2,6 odsto, odnosno 2,9 odsto. Slijedi Malta s tri odsto, a blizu su i Slovenija i Njemačka sa 3,3 odsto, odnosno 3,5 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније