Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ FoNet ]

25. 10. 2024. 19:39 >> 19:39

PREKID višedecenijskE tradicijE

Vašington post neće podržati nijednog predsjedničkog kandidata

Američki list "Vašington post" neće podržati bilo kog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima, kršeći tom odlukom višedecenijsku tradiciju.

„Vašington post“ neće podržati predsjedničkog kandidata na ovogodišnjim izborima, niti na bilo kojim budućim predsjedničkim izborima, naveo je izdavač Vil Luis u saopštenju, javlja CNN.

„Vraćamo se našim korjenima da ne podržavamo predsjedničke kandidate“, dodao je Luis.

Luis je naveo da su u „Vašington postu“ svjesni da će ta odluka biti shvatana na različite načine, uključujući i kao prećutno odobravanje jednog kandidata, ili kao osudu drugog, ili kao odricanje od odgovornosti.

„To je neizbježno… Mi to ne vidimo tako. Smatramo da je u skladu sa vrijednostima koje je Post oduvijek zastupao i čemu se nadamo od lidera: karakter i hrabrost u službi američkoj etici, poštovanje vladavine prava i poštovanje ljudske slobode u svim njenim aspektima”, dodao je on.

Vlasnik „Vašington posta“ je milijarder Džef Bezos, osnivač Amazona.

Bivši izvršni urednik „Posta“ Marti Beron oštro je kritikovao odluku izdavača, ocjenjujući da je to „kukavičluk, sa demokratijom kao žrtvom“.

„Donald Tramp će ovo vidjeti kao poziv za dalje zastrašivanje vlasnika Bezosa (i drugih)“, napisao je Baron u objavi na društvenim mrežama.

„Uznemirujuća beskičmenost u instituciji poznatoj po hrabrosti”, ocijenio je on povodom odluke o izostanku podrške nekom od kandidata na izborima za predsjednika SAD.

Odluka „Vašington posta“ dolazi samo nekoliko dana nakon što je vlasnik „Los Anđeles tajmsa“ Patrik Sun-Šiong blokirao planiranu podršku tih novina potpredsjednici SAD i kandidatkinji demokrata Kamali Haris, što je dovelo do ostavki tri člana uredničkog odbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније