Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

K. J. [ Beta ]

28. 10. 2024. 09:45 >> 09:39
Čitaj mi:

kršio pravila

Platforma Iks suspendovala nalog vrhovnog iranskog vođe na hebrejskom

Platforma Iks suspendovala je novi nalog na ime iranskog vrhovnog lidera ajatolaha Ali Hamneija na kojom su postavljanje poruke na hebrejskom.

Nalog je suspendovan rano jutros uz kratku objavu da ”Iks suspenduje naloge koji krše Iks pravila”.

Nije jasno o kakvom kršenju se radi.

Ta društvena mreža, čiji je vlasnik Ilon Mask, nije odmah odgovorila na molbu Asošijeted presa da to komentariše.

Potez je uslijedio posle prvog otvorenog napada Izraela na Iran tokom vikenda. Na nalogu je postavljena poruka da je "cionistički režim pogriješio u svom proračunu Irana".

"Mi ćemo ga navesti da razumije koju vrstu snage, sposobnosti, inicijative i volje iranska nacija ima”, dodaje se u poruci, prenijeli su izraelski mediji.

Pravila Iksa zabranjuju “sadržaj nasilnih i mrskih entiteta”, ali odrednice predviđaju izuzetak za postove “ država ili vladinih entiteta”.

Hamnei je u govoru u nedjelju ocijenio da izraelski udar u odgovoru na iranski napad balističkim raketama ovog mjeseca ne bi trebalo preuveličaviti, ni umanjivati, ali nije pozvao na osvetu.

Iks nalog je otvoren u nedjelju porukom na hebrejskom: “U ime Boga milostivog, samilosnog”, što je uobičajeni islamski pozdrav. Druga poruka, na engleskom, je u skladu sa njegovim jučerašnjim govorom.

Hamneijev kabinet ima više naloga u ime 85-godišnjeg vrhovnog lidera na Iksu, bivšem Tviteru, već godinama i ranije je slao poruke na raznim jezicima.

Ovo nije prvi put da je Hamnei suspendovan sa društvenih mreža. Desilo se to u februaru na nalozima Fejbuka i Instagrama zbog podrške palestinskom Hamasu posle napada 7.oktobra na Izrael.

Platforme društvenih mreža su blokirale Iran godinama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније