Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.M.

20. 09. 2024. 06:57 >> 07:19

MUJOVIĆ ZA PORTAL

Nove škole, bolnice i rješavanje saobraćajnih problema u fokusu

Neprihvatljive aktivnosti koje ugrožavaju izgled Podgorice, njenu čistoću, ekologiju i bezbjednost stanovnika neće biti tolerisane, a na razvoj turističkog potencijala mora se staviti dodatan fokus, kazao je u razgovoru za Portal RTCG nosilac liste Evropa sad – Demokrate – “Još jače- prof. dr Saša Mujović”, Saša Mujović. Poručuje da je koalicija sa Demokratama prirodna, a DPS pripada prošlim vremenima.

Šta su ključni prioriteti kada je u pitanju razvoj Podgorice?

Ključni prioriteti za razvoj Podgorice zasnovani su na nekoliko važnih tačaka. Prije svega, naš cilj je da budemo što bliži našim sugrađanima. To znači da ćemo još jače osluškivati njihove zahtjeve i uključiti ih u direktan proces odlučivanja. Građani moraju imati glas u kreiranju politike koja utiče na njihov svakodnevni život, i to je jedan od naših glavnih zadataka.

Fokusiraćemo se na optimizaciju i unaprjeđenje rada postojeće gradske infrastrukture. Povećanje efikasnosti rada gradskih preduzeća donijeće brže i kvalitetnije usluge građanima, a to će pozitivno uticati na funkcionisanje grada u cjelini.

Još jedan od ključnih prioriteta je uvođenje strožijeg reda i poštovanja pravila u životu grada. Neprihvatljive aktivnosti koje ugrožavaju izgled Podgorice, njenu čistoću, ekologiju i bezbjednost stanovnika neće biti tolerisane. Uvešćemo rigorozniju kaznenu politiku kako bismo osigurali da se pravila dosljedno primjenjuju.

Takođe, posebnu pažnju posvetićemo zaštiti simbola Podgorice – Gorice, Ljubovića, sportskih klubova, istorijskih znamenitosti, kulturnih događaja, obrazovnih institucija i zanatskih radionica. Sve ono što čini srž identiteta našeg grada mora biti sačuvano i unaprijeđeno.

Razvoj turističkog potencijala je još jedan važan segment. Veruša, Kučka Korita i Skadarsko jezero imaju ogroman potencijal, i njihovom valorizacijom možemo značajno unaprijediti turizam. Posebno ćemo se zalagati za razvoj kongresnog turizma, kroz izgradnju novih konferencijskih sala, što će Podgoricu učiniti privlačnom destinacijom za poslovna okupljanja.

Na kraju, zdravlje naših sugrađana, posebno mlađe populacije, prioritet je bez presedana. Promovisaćemo zdrave stilove života, sport i aktivnosti među mladima, jer je zdrava omladina temelj zdrave Podgorice.

Sve ove aktivnosti usmjerene su ka jednom cilju – da Podgorica bude još jači, moderniji i uspješniji grad za sve nas."

Koji elementi vašeg političkog programa čine jedinstvenom vašu ponudu za građane Podgorice?

Iako svaka izborna kampanja donosi pregršt obećanja, mi se ne oslanjamo na prazne priče, već na konkretne, održive projekte koji će transformisati naš grad i na obećanja koja smo ispunili. Dok konkurencija nudi kratkoročna rješenja, saplitanje i blokade, mi nudimo viziju budućnosti – viziju Podgorice koja je energetski nezavisna, ekološki održiva i infrastrukturno optimizovana.

Naša vizija uključuje projekte kao što su:

  • Energetski nezavisne Podgorice,
  • Energetski efikasne podgorice,
  • Detekcija i smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži,
  • Studije koja uključuje motorizovani i nemotorizovani saobraćaj, a u cilju sistemskog rješavanje problema saobraćaja u Podgorici,
  • Čistije Podgorice kroz rješavanje osnovnog problema funkcionisanja gradskog preduzeća Čistoća,
  • Izgradnje bioenergane koja koristi deponijski metan,
  • Pokretanje pogona za preradu guma,
  • Pokretanje pogona za tretman komunalnog otpada,
  • Izgradnja novih vrtića (City kvart, Masline, Tuški put, Stari aerodrome, Donja Gorica),
  • Izgradnja nove osnovne škole u City kvart-u i nadogradnja osnovnih škola Oktoih, Vlado Milić i Sutjeska,
  • Izgradnja Doma Zdravlja u City kvartu i Gradske bolnice u krugu KBC-a,
  • Proširenje kapaciteta Doma za lica sa smetnjama u razvoju,
  • Izgradnja više od 1200 novih parking mjesta i novih saobraćajnica,
  • Besplatnih škola sporta za djecu,
  • Besplatnog javnog prevoza za penzionere i učenike osnovnih i srednjih škola,
  • Dobijanje više sredstava iz EU fondova, a kao mjera zaštite gradskog budžeta, od vitalnog značaja, projekti koji prave razliku između koalicione liste koju predvodim i ostalih političkih grupacija.


Ko su vaši najpoželjniji koalicioni partneri?

Naš partner broj jedan je Demokratska Crna Gora. Prirodni savez, jer zajedno dijelimo viziju modernog, progresivnog i poštenog društva. Igrajmo u istom timu da bismo postigli pobjedu za Podgoricu! Radimo za građane, ne za političke poene. Kad spojimo snage, rezultat može biti samo jedan – jača Podgorica.

Što se ostalih tiče – ne razmišljamo o političkim kombinatorikama. Mi smo ovdje da radimo, ne da se vrtimo u krug s ljudima koji su izgubili kompas. Za razliku od drugih mi znamo sa kim nećemo. DPS. To je priča koja je završena. Prošli voz, prošla vremena. Naš grad zaslužuje bolje!

Kako vidite razvoj Podgorice u prethodnom periodu?

Razdvojio bih dva ključna perioda. Do 2020. godine, razvoj Podgorice je najbolje ocijenjen od strane naših sugrađana – jasno su rekli svoje kada su DPS poslali u opozicione klupe. To je bio trenutak kada je Podgorica odlučila da je vrijeme za promjene.

Što se tiče perioda nakon 2020, bilo je solidnog napretka, ali prostor za jači razvoj je ogroman. Zašto se nije uradilo više? Postoje i objektivni i subjektivni razlozi za to, ali ono što je sigurno – 29. septembra okrećemo novi list. U ime liste koju predvodim, obećavam vam da ćemo u rekordnom roku dovesti Podgoricu do statusa ugodnog, funkcionalnog i modernog grada kakav svi želimo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се