Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.J.

18. 09. 2024. 07:57 >> 07:57
1
Čitaj mi:

milan nikčević

"PES ima jasnu viziju Kotora kao modernog grada"

Kandidat za odbrornika sa liste Vladimir Jokić-DOBAR GLAS - ZA GRADONAČELNIKA! (Demokrate-PES) Milan Nikčević saopštio je da Pokret Evropa sad s ponosom najavljuje novu lokalnu upravu u Kotoru, koja će biti sastavljena od mladih i obrazovanih ljudi, posvećenih izgradnji boljeg i prosperitetnijeg grada. Oni, kako je kazao, donose novu energiju i inovativne ideje koje će biti ključne za unapređenje ekonomskog standarda građana Kotora.

"Pokret Evropa sad! će poseban fokus staviti na modernizaciju lokalne uprave kroz usvajanje savremenih pristupa i digitalnih rješenja. Naš cilj je stvoriti efikasnu i odgovornu administraciju koja će koristiti inovativne metode rada kako bi se lokalni izazovi brže i efikasnije rešavali. Pokret Evropa Sad ima jasnu viziju Kotora kao modernog i naprednog grada, spremnog da odgovori na izazove današnjice, uz očuvanje bogate kulturne i istorijske baštine", kazao je Nikčević. 

U fokusu njihovog rada, kako najavljuje, biće pomorski i drumski saobraćaj, rešavanje problema parkinga, unapređenje turističke infrastrukture, kao i revitalizacija kotorskih bedema uz formiranje specijalizovane službe koja će se posvetiti njihovoj zaštiti i očuvanju.

"Pokret Evropa Sad, s ponosom, ističe postignute rezultate u prethodnom periodu, naročito u oblasti evropskih integracija, sa značajnim napretkom kroz dobijanje IBAR-a, kao i napredak u vladavini prava, što doprinosi jačanju pravne sigurnosti. Takođe, kroz program Evropa Sad 2 postignuto je povećanje plata i penzija, kao i ograničenje marži za osnovne životne namirnice, čime je olakšan život građanima. Pored toga, Ministarstvo pomorstva intezivno radi na rješavanju izazova na moru, a do kraja godine se očekuje donošenje gotovo svih ključnih zakona vezanih za pomorstvo. Kroz napore Upravnog odbora i rukovodstva Srednje pomorske škole, riješen je problem prekvalifikacije, čime su omogućene dodatne obrazovne prilike za učenike i zaposlene", kazao je Nikčević. 

Svi ovi rezultati, dodaje, predstavljaju osnovu za dalje aktivnosti usmjerene ka stvaranju prosperitetne i moderne opštine Kotor, koja će biti lider u regionu po pitanju ekonomskog i društvenog razvoja.

"Pokret Evropa Sad nastaviće sa posvećenim radom ka ostvarivanju boljeg života za sve građane Kotora i Crne Gore", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се