Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

19. 09. 2024. 08:07 >> 08:07
Čitaj mi:

POKRET NAPRIJED

Kadić: Borićemo se protiv stranačkog zapošljavanja u Podgorici

Vizija Pokreta Naprijed je da stvore Podgoricu koji podržava mlade preduzetnike i stvara uslove da realizuju svoje ideje kroz pokretanje sopstvenih biznisa i start-upova, poručio je kandidat za gradonačelnika Vuk Kadić.

“Nakon izbora 29. septembra, našoj listi će jedan od prvih zadataka biti formiranje posebnog fonda za subvencionisanje i podršku mladima u pokretanju biznisa. Ovaj fond će omogućiti subvencije u iznosu od 10.000 do 20.000 evra za svaki start-up, uz beskamatni period otplate na pet godina, s prvom godinom grejs perioda – bez obaveze vraćanja - kako bi mladi imali priliku da stabilizuju pokrenuti posao”, najavio je Kadić.

Prema njegovim riječima, Pokret Naprijed vjeruje da Podgorica može krenuti naprijed samo ukoliko stvori prostor za talentovane, sposobne i obrazovane ljude.

"Zbog toga se zalažemo za stroge kriterijume prilikom zapošljavanja u državnim organima i preduzećima. Nećemo dozvoliti da stranačka pripadnost bude važnija od stručnosti", dodao je on. 

Kadić je poručio da je jedna od ključnih tačaka programa odlučna borba protiv stranačkog zapošljavanja.

"Ali ne kao prazna predizborna fraza, već kao konkretna politika koja će se sprovoditi od prvog dana. Da bi Podgorica krenula naprijed, potrebni su nam edukovani, sposobni i posvećeni ljudi, a ne partijski podobni. Zato ćemo postaviti jasne i rigorozne kriterijume pri zapošljavanju u državnim organima i preduzećima, kako bi najbolji stručnjaci dobili priliku da budu na pravim mjestima i doprinesu razvoju našeg grada. Zbog toga izađimo na izbore 29.septembra i glasajmo za listu broj 2", zaključio je Kadić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се