Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

A.B. [ Portal RTCG ]

19. 09. 2024. 11:13 >> 11:14
Čitaj mi:

MUGOŠA OBEĆAO

"Regulisaćemo komunalni nered i izgraditi podzemnu garažu u Podgorici"

Kandidat za gradonačelnika liste „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) - Podgorica za primjer” obećao je da će riješićiti brojne saobraćajne, komunalne i infrastrukturne izazove u glavnom gradu.

Prema njegovim riječima, Evropski savez zna koji su ključni izazovi, odnosno problemi, navodeći ogroman problem sa saobraćajem, parkinzima i komunalnim neredom.

„Imamo konkretna rješenja, i ta rješenja se prije svega odnose na rekonstrukciju Trga Balšića, gdje ćemo insistirati na podzemnoj garaži koja ne opterećuje infrastrukturu, a nad tom garažom ćemo imati zelene površine, staze za pješačenje i određene sadržaje iz domena kulturno-društvenog života. Druga stvar je komunalni nered, kroz bolju organizaciju komunalnih službi uticaćemo na to da zaista ovaj dio grada bude pravi reprezent Podgorice”, rekao je Mugoša.

Prema njegovim u planu je i ukidanje mnogih nameta koji opterećuju privrednike.

„Veoma važna stvar, s obzirom na to da ima mnogo malih i mikro privrednika, predvidjeli smo snižavanje lokalnih taksi za 50 odsto i ukidanje mnogih nameta koji opterećuju privređivanje”, kazao je Mugoša.

On je dodao da su izuzetno važne i kulturne aktivnosti, te da Podgorica mora da bude centar kulturnog života.

„Zbog toga smo predvidjeli jednu akciju koja spaja i oblast kulture, ali i oblast zaštite životne sredine, odnosno, potrebe da imamo čist vazduh u ovom dijelu grada. Zbog toga se naša akcija ili aktivnost zove kultura čistog vazduha. Ona predviđa da svaki vikend u ovom dijelu grada nema saobraćaja, a da se umjesto toga na ovom području organizuju izložbe, predstave, ulične svirke, radionice i razni drugi performansi i aktivnosti koje će okupljati građane, gdje će građani moći da se raduju, vesele i gdje će moći da udišu čist vazduh”, kazao je Mugoša.

Mugoša je istakao potrebu afirmisanja domaćih izvođača i oživljavanja centra raznim kulturno-umjetničkim sadržajim u saradnji sa ugostiteljima.

„Veoma važno, vezano za mikro i mala preduzeća, za brojne ugostiteljske objekte, organizovaćemo vrlo često razne događaje na ulicama Bokeškoj, Njegoševoj i Hercegovačkoj, gdje treba Glavni grad zajedno sa
ugostiteljima da organizuje razne koncerte, festivale na kojima ćemo afirmisati i domaće izvođače, kako bi taj dio grada živio u pravom smislu riječi”, rekao je Mugoša.

Na kraju je pozvao građanke i građane da na podgoričkim izborima daju povjerenje Evropskom savezu.

„Siguran sam da ćete 29. septembra dati ogromnu podršku i povjerenje Evropskom savezu, da ćete zaokružiti broj 3, a mi vam garantujemo da odmah sljedećeg dana zajedno sa vama mijenjamo Podgoricu nabolje”, zaključio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се