Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P. R.

21. 09. 2024. 15:14 >> 15:10
Čitaj mi:

VEŠOVIĆ OBIŠAO KAKARICKU GORU

"Mještani sami da odlučuju, praksa selektivnog ulaganja postaje prošlost"

Predstavnici koalicije "Za budućnost Podgorice – grad svih nas" posjetili su Kakaricku goru i razgovarali su sa mještanima o razvojnom planu za ovaj dio grada.

Radoš Zečević, direktora “Puteva” i kandidat za odbornika koalicije “Za budućnost Podgorice – grad svih nas“ je, komentarišući stanje preduzeća prije njegovog mandata, kazao da je stanje koje je zatekao bilo toliko loše da nijesu postojali ni osnovni uslovi za rad, kao i da bivši režim nije mario što je situacija na ulicama toliko loša i što nema gradskog prevoza.

„Samo četiri linije sa petnaest aktivnih autobusa – to je bila realnost glavnog grada do 2022. godine. Za samo godinu i po dana smo sa 4 došli na 27 linija kojim funkcioniše 47 autobusa i 12 kombija. Aktivno je pet radionica koje vode računa o voznom parku. Uložili smo u sve ono od čega je bivši režim uzimao i u šta nikada nije ulagao“, poručio je Zečević.

Andrija Babović, kandidat za odbornika koalicije, podsjetio je pristune građane da je za godinu i dva mjeseca urađeno što nije za deset godina unazad, kada je gradskom upravom rukovodila hobotnica bivšeg režima. 

"Stanje rasvjete u pojedinim djelovima grada najbolje je oslikavalo nemar i neozbiljnost onih koji nikada nijesu željeli dobro našem gradu. Nasuprot tome, uspješno je postavljeno 24 kilometra rasvjete, što je dokaz uspešnog funkcionisanja lokalne vlasti u posljednjih godinu. Ako se stub rasvjete nalazi na udaljenosti od 60 do 80 metara, zamislite koliko je to prostora", slikovito je objasnio Babović.

Podsjetio je da je stanje koje je zatekao kada je stupio na funkciju sekretara bilo katastrofalno.

"Nijesam mogao da vjerujem da je toliko Podgorice neosvijetljeno. U mraku su držali veliki dio grada. To je pravi primjer neodgovornog i nesavjesnog ponašanja bivše vlasti", kazao je Babović.

Babović se osvrnuo i na trend da druge partije svojataju tuđa postignuća i projekte i predstavljaju ih kao svoje.

"Pijaca u našem gradu je projekat koji je nastao u prostorijama Sekretarijata za komunalne poslove u mandatu ove vlasti. Kolega Stefan Vešović i ja svjedočimo tome, jer smo mu mi dali ime. Mi smo taj, ali i ostale projekte, odradili zajednički za naš grad", rekao je Babović.

Stefan Vešović, odbornički kandidat koalicije „Za budućnost Podgorice“, najavio je da će u novom četvorogodišnjem mandatu lokalna vlast raditi na jačanju mjesnih zajednica kao epicentu odlučivanja građana o svojim naseljima.

"Biće opredijeljen žiro račun i budžet i mještani će prvi put biti u prilici da glasno i bez straha govore o problemima, odlučuju o tome šta je potrebno mjesnoj zajednici u kojoj žive i učestvuju u izradi projekata važnih za budućnost Podgorice. Tako će mještani Konika, Kakaricke gore, Maslina sami odlučivati o tome šta će prvo da se radi u njihovim naseljima. Praksa da se iz kabineta selektivno odlučuje o tome šta će se raditi u gradu će biti prekinuta", zaključuje Vešović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се