Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P. R.

21. 09. 2024. 15:56 >> 15:59
Čitaj mi:

PERIŠIĆ

Kako da Podgorica postane ekološki grad

Kandidat za odbornika liste “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”, Ognjen Perišić, predstavio je ključne tačke programa Pokreta Naprijed u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Perišić je istakao zabrinjavajuće podatke o stanju zelenih površina u Glavnom gradu, napominjući da svaki stanovnik Podgorice trenutno ima svega 3 metra kvadratna zelene površine, dok bi prema standardima taj broj trebalo da bude između 20 i 25.

„Ovi podaci jasno ukazuju na potrebu za hitnim akcijama i ozbiljnim pristupom unapređenju eko sistema u našem gradu“, poručio je Perišić.

On je predstavio nekoliko ključnih mjera koje Pokret Naprijed planira sprovesti kako bi Podgorica postala zeleniji i zdraviji grad:

Edukacija najmlađih generacija – Posebnu pažnju Pokret Naprijed posvetio je potrebi za edukacijom djece kroz redovne akcije i radionice u vrtićima i školama. Oni predlažu formiranje stručnih timova koji bi obučavali vaspitače i nastavnike, kako bi djeca od malih nogu bila svjesna važnosti očuvanja prirode.

„Naša djeca su budućnost ovog grada i njihova svijest o ekologiji mora se razvijati od najranijeg uzrasta“, istakao je Perišić.

Zelene površine u urbanim područjima – Perišić je ukazao na neophodnost planiranja i očuvanja zelenih površina prilikom izgradnje novih stambenih objekata.

„Svaki kvart i svaka zgrada u našem gradu treba da imaju svoju zelenu oazu. To je ključno za zdravlje građana i kvalitet života u Podgorici“, dodao je Perišić.

Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije – Ognjen Perišić je naglasio važnost povećanja broja projekata koji promovišu energetsku efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije, navodeći da je to jedan od ključnih koraka ka stvaranju održivog grada.

Promjena svakodnevnih navika građana – Svako može dati svoj doprinos očuvanju životne sredine kroz promjene u ponašanju, poput pravilnog odlaganja otpada i izbjegavanja neodgovornog postupanja sa smećem.

„Važno je da prestanemo sa bacanjem i paljenjem smeća na nepredviđenim mjestima jer to direktno ugrožava našu okolinu i zdravlje“, rekao je Perišić.

Podrška kompanijama koje promovišu ekologiju – Perišić je pozvao veće firme i kompanije da promovišu ekološki osviješten način života kroz svoje poslovanje i marketing, čime bi se dodatno podigla svijest o važnosti očuvanja životne sredine.

Perišić je pozvao i sve one koji žele da krenemo naprijed da izađu na izbore 29. septembra i glasaju za listu koja je na rednom broju dva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се