Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

B.B.

24. 09. 2024. 13:43 >> 13:43

ZA BUDUĆNOST PODGORICE

Bivši režim nije mario za potrebe građana, biće kažnjeni i na ovim izborima

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević i predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, u društvu odborničkih kandidata koalicije „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“, razgovarali su sa mještanima Kokota o važnim pitanjima za dalji razvoj tog dijela grada i cijele Podgorice.

Mandić je naveo da nakon dvadeset godina čekanja da vlast preuzmu odgovorni i savjesni političari i pojedinci, napravili su dogovor da Glavni grad krene da se razvija. Građani Podgorice su takav dogovor podržali i Podgorica je krenula naprijed sa mrtve tačke.

On se osvrnuo na legalizaciju bespravno izgrađenih objekata i mogućnost da se taj vrijedni resurs stavi u funkciju.

"Lokalna vlast u Podgorici do 2022. godine nije vodila računa o svim ljudima. Kroz legalizaciju omogućićemo ovim građanima da podignu kredit i da daju svoj doprinos napretku i daljem razvoju Podgorice. Podgorica mora da bude grad svih nas“, poruka je Mandića.

„Kokoti su mjesto sa nagomilanim infrastrukturnim problemima i mi ćemo raditi na tome da što brže i efikasnije te probleme rješavamo. Ovi problemi nisu nastali preko noći, niti su nerješivi. Međutim, bivši režim ih je decenijama gurao pod tepih“, naglašava Dajković.

Osvrnuo se na prethodnu lokalnu vlast koja je ovaj dio Podgorice i njene mještane potpuno zaboravila.

„Bivša vlast se krajnje neodgovorno odnosila prema mještanima Kokota, jasno dajući do znanja da im oni nisu prioritet. Pitanje asfaltiranja puteva, rasvjete i komunalnih problema u ovom naselju je za DPS bilo je potpuni nevažno. Mi smo, sa druge strane, za godinu i po dana pokazali namjeru da ulažemo i poboljšavamo sve djelove Podgorice. Dokazali smo da bolje upravljamo gradskim institucijama, da, poput DPS-ovog režima, ne mislimo kako da vlast iskoristimo za sebe i lično bogaćenje. Građani su nam na prvom mjestu“, zaključio je Dajković.

Milan Knežević je iz Kokota poručio da su neozbiljni pojedinci, željni fotelja i što većeg komada vlasti, doveli do vanrednih izbora u Podgorici i ugrozili njen napredak i razvoj.

"Oni će biti kažnjeni na ovim izborima. Ne zato što mi ponovo želimo njihov poraz, nego zato što su oni gladni vlasti, gledaju samo kako da zadovolje svoje apetite, a zaboravljaju Podgoricu i njene građane“, poruka je Kneževića.

On je ovom prilikom poručuio da uopšte nije svejedno ko će sve čini lokalnu vlast u Podgorici nakon 29. septembra, zato što je očigledno da politički akteri imaju sasvim suprotne namjere.

"Sa nama znate na čemu ste. Pokazali smo da smo tu zbog Podgorice i Podgoričana. Oni koji su doveli do ovih nepotrebnih izbora, govore nam da će činiti novu vlast u Podgorici, ali nikako da kažu sa kim će je tvoriti. Svojim neodgovornim izjavama daju politički legitimitet onima koji su trideset godina uništavali ovaj grad. Mi smo mnogo puta rekli i pokazali da sa DPS-om nema saradnje i tako će biti ubuduće“, zaključio je Knežević, dodajući da svi jasno treba da se izjasne ko su poželjni partneri u budućoj vlasti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се