Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B.B.

27. 10. 2024. 11:44 >> 11:44

U SC "MORAČA"

Koncertom Dina Merlina završen "City Groove"

Jedan od najpoznatijih muzičara regiona, Dino Merlin sinoćnjim koncertom u okviru "City Groove" festivala pokazao je dominaciju, te zašto se za njegove koncerte, gdje god da nastupa uvijek traži karta više. Koncert za pamćenje sarajevski muzičar je održao u Sportskom centru „Morača“, čime je na veličanstven način zatvoreno deveto izdanje podgoričkog festivala, ističu organizatori.

U saopštenju organizatora navode da podgorička publika nije bila jedina koja je imala priliku da uživa u ovom događaju, jer su na concert došli iz čitave Crne Gore i regiona.

"Veče je otvoreno emotivnom numerom 'Da šutiš', ali tišina je bila nemoguća u prisustvu energije koja je zapljusnula publiku. Skoro dva i po sata, Merlin je držao publiku prikovanu za svaki ton, svaku riječ, dok su zajedno pjevali njegove hitove iz bogate karijere koja traje nekoliko decenija.
Osim sjajnog muzičkog performansa, koncert je bio obogaćen spektakularnom produkcijom, impresivnim svjetlosnim efektima i specijalnim efektima koji su već kod druge pjesme, 'Kad si rekla da me voliš', dodatno podigli atmosferu kada su konfete 'zapalile' publiku. Repertoar je bio presjek karijere ovog umjetnika, uključujući hitove s početka poput 'Nešto lijepo treba da se desi', 'Lažu me', 'Da je tuga snijeg', 'Bosnom behar probeharao', sve do novijih kao što su 'Školjka' i 'Rane'", navode u saopštenju.

Nezaobilazna stavka na repertoaru Dina Merlina su i duetske pjesme, pa je tako uz podršku publike otpjevao popularnu „Jorgovani“ koju je snimio sa Vesnom Zmijanac krajem 80-tih godina, dok je posebna gošća Ivana Banfić izvela čuveni duet „Godinama“, jedan od omiljenih hitova obožavalaca njegove muzike.

Uz pjesmu „Kremen“ i vatromet koji je ispunio dvoranu, činilo se da će koncert biti završen, ali publika nije bila spremna da se oprosti. Gromoglasnim pozivima brzo su vratili Merlina na bis, gdje je u euforiji izveo „Deset mlađa“, „Krive karte“ i „Jedan dan, jedna noć“.

"Podgorički koncert Dina Merlina još jednom je pokazao da njegova muzika ima moć da spaja ljude, generacije i emocije, ostavljajući utisak jednog od najnezaboravnijih nastupa ikad na City Groove festivalu koji je završen nastupom DJ-ke Niki Beluči", poručuju organizatori festivala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније