Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

S.V.

23. 07. 2022. 08:26 >> 11:59

MILIČKOVIĆ ZA PORTAL

Žalgiris ima šampionski mentalitet, možemo da izbacimo Malme

Žalgiris je obično sinonim za košarkaškog velikana, ali i fudbalska sekcija tog kluba je uspješna. Takođe ima šampionski mentalitet i želi da ostavi trag u Evropi, a jedan od važnijih igrača je Marko Miličković. Crnogorski internacionalac je stigao u Litvaniju prije pola godine, nakon sjajnih igara u dresu Petrovca. Za Portal RTCG pričao je o litvanskoj ligi, samom klubu, kao i o tome da li u skorijoj budućnosti sebe vidi u dresu "sokola“

“Prezadovoljan sam odabirom, ovo je klub koji ima šampionski mentalitet, uvijek ima najviše ciljeve. Imperativ je osvajanja titule, jer su najuspješniji baltički tim. Liga je zahtjevna, podsjeća na ruski stil, sa dosta trčanja, taktičkih zahtjeva i duela“, kaže Miličković i dodaje:

“Jedinu razliku u odnosu na crnogorsku ligu vidim u disciplini na svim nivoima“.

Žalgiris je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona savladao Malme na svom terenu 1:0. Miličković kaže da je ekipa svjesna da će u revanšu biti izuzetno teško, ali da je puna samopouzdanja, te da vjeruje u prolaz.

“Malme je dobra ekipa, ali i mi smo znali da ćemo biti tvrd orah za njih, imamo samopouzdanje koje nas nosi iz utakmice u utakmicu, imamo kvalitetne igrače, koji imaju zavidne karijere i ogromno iskustvo. Žao mi je što nismo ubjedljivije slavili taj meč, jer smo apsolutno zaslužili. Ali tamo nas čeka totalno drugačija utakmica, znamo to vrlo dobro i bili bi naivni da se unaprijed radujemo. Idemo korak po korak, trening po trening meč po meč. Uvijek sam u životu bio optimista tako da vjerujem u prolaz. Bice teško, ali ne i nemoguće", ističe Miličković.

Titule na domaćoj sceni se za Žalgiris podrazumijevaju. Miličković kaže da je cilj ove sezone da se napravi iskorak u Evropi.

“Ambicije kluba za ovu sezonu su, pored uobičajnog osvajanja prvenstva, Kupa i Superkupa, ulazak u grupne faze nekog od evropskog takmičenja. To bi bilo ispisivanje istorije litvanskog fudbala i za većinu igrača iz mog tima novi izazov u dosadašnjim karijerama“, poručuje naš internacionalac, koji igra na poziciji ofanzivnog veziste.

Dobre igre u Litvaniji bi mogle da natjeraju selektora Crne Gore Miodraga Radulovića da ga pozove na jesen za iskušenja u Ligi nacija. Kaže da nije opterećen kada će poziv stići...

“Vjerujem da je san svakog našeg mladog igrača da jednog dana obuče dres svoje zemlje. Ne opterećujem se da li će to biti sada ili u bliskoj budućnosti ,ali se nadam da ću imati tu čast da predstavljam jednog dana svoju zemlju u nacionalnom dresu“, zaključuje Miličković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније