Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

24. 10. 2024. 21:50 >> 22:14

Radonjić za RTCG: Podgorica je moj grad, sa Bahčešehirom imam velike ambicije

Trener Bahčešehira Dejan Radonjić istakao je da mu je cilj ove sezone da u Evrokupu izbori plasman u plej-of, a da u turskom šampionatu dogura što dalje. On je, gostujući u emisiji "Basket fest" na TVCG, govorio i o Budućnosti i ZvezdI, a osvrnuo se i na to što dio navijača podgoričkog kluba nije bio za njegov povratak na kormilo "plavih".

Naš trener je na početku godine stigao u ambiciozni turski klub.

"Početkom godine sam postigao dogovor oko preuzimanja ekipe, priveli smo sezonu kraju, a potom sjeli u klubu i napravili analizu. Projekat je ambiciozan, smatram da smo tokom ljeta napredovali na svim nivoima", kazao je Radonjić.

I već nakon pola godine mogao je da stigne do trofeja i to evropskog. Ekipa je u dvomeču poražena od njemačkog Hemnica u finalu FIBA Evrokupa.

"Bio je kvalitetan dvomeč sa Hemnicom, koji je protekle sezone bio vodeći tokom cijele regularne sezone u Bundesligi, stvarno su igrali izvanredno. Razlika je bila velika nakon prve utakmice, mi smo u revanšu dali sve od sebe, imali smo i šut za trofej, nažalost nismo uspjeli", kazao je crnogorski stručnjak.

Bahčešehir u Evropi ima skor 4-1, dok je u turskom prvenstvu na učinku 1-2.

"Napravili smo potpuno novi tim, zato je bilo važno kako ćemo to uklopiti tokom pripremnog perioda, jer smo na startu sezone imali težak raspored. Dobro smo se spremili, atmosfera u i oko tima je odlična. Sezona je duga, cilj u Evrokupu je plasman u plej-of, ostaje eto žal što nismo uspjeli da pobijedimo Gran Kanariju u gostima. Zatim tu je tursko prvenstvo koje je odlično. U njemu jedan domaći igrač u svakom trenutku mora da bude na parketu, pa se tome prilagođavamo", kazao je Radonjić.

On prati svoje bivše timove Budućnost i Zvezdu, smatra da je ABA liga znatno podigla nivo u posljednjih nekoliko sezona.

"Budućnost je krenula izvanredno u ABA ligi, propustila je da savlada Zvezdu, koja je sa druge strane krenula sjajno u Evroligi i pokazala da može mnogo u tom takmičenju. ABA liga je značajno bolja nego prethodnih sezona, Partizan je napravio jedan skroz novi tim, pojavio se Dubai, tu je i Cedevita Olimpija sa našim Zvezdanom Mitrovićem, biće interesantno do kraja", smatra Radonjić.

Ističe za kraj da će Podgorica uvijek biti njegov grad, bez obzira na sve.

"Bavim se timom koji radim i profesionalno se spremam za svaki meč. Podgorica je moj grad, ponikao sam u Budućnosti, bio sam i njen trener, tako da svakako to ima posebnu težinu za mene, a ostale stvari ne bih komentarisao", zaključio je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније