Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

12. 09. 2024. 16:35 >> 16:34

VELIKO POJAČANJE

Alonso: Aston Martin je ekipa za budućnost poslije dolaska Njuija

Vozač Aston Martina i nekadašnji šampion Formule 1, Fernando Alonso smatra da je pred tom ekipom svijetla budućnost, nakon što je angažovala čuvenog dizajnera bolida Adrijana Njuija.

Njui je kroz tri decenije dugu karijeru, stvorio šampionske bolide u Vilijamsu, Meklarenu i Red Bulu.

On će od 1. marta naredne godine raditi za Aston Martin.

Njui je nedavno rekao da ga posebno radije što će raditi sa Alonsom, koga je nazvao "arhineprijateljem" zbog toga što je bio velika prijetnja njegovim tadašnjim ekipama.

"On je sjajan dodatak ekipi. Aston Martin je ekipa za budućnost. Poslao sam mu poruku, kao i svi vjerovatno. Želio sam da radim sa njim. Vidio sam ga na trci u Monaku u maju i proveli smo pola sata u razgovoru. Ne znam, mislim da smo svi pokušali da ga ubijedimo", kazao je Španac.

Smatra da se Njuiju dopala vizija ekipe...

"Mislim da su Lorens (Strol) i njegova vizija, nova fabrika i ono što Aston Martin želi u budućnosti, zajedno sa Hondom, vjerovatno bili ključni faktori", naveo je Alonso.

Njui prije marta ne može da počne posao u Aston Martinu zbog čega neće imati uticaj na bolid za narednu sezonu.

"Mislim da ne treba previše trošiti u sezoni 2025. godine, osim ako se ne borite za titulu. Nadam se da ćemo imati lijepo iznenađenje, ali sumnjam. Tako da mislim da bi projekat 2026. godine trebalo da bude prvi automobil na koji će Njui imati uticaj", zaključio je Alonso.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније