Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

27. 10. 2024. 23:06 >> 23:11
Čitaj mi:

formula 1

Sains najbolji u Meksiku, Ferstapen uzalud izgurao Norisa

Karlos Sains Junior je krenuo sa pol-pozicije, u uzbudljivom manevru u 9. krugu vratio 1. mjesto u duelu sa Maksom Ferstapenom i u Meksiku rutinski stigao do četvrte pobjede u karijeri, a druge ove sezone.

Drugi je bio Lando Noris, čime je smanjio zaostatak za Ferstapenom, koji je bio šesti.

Treći je bio Šarl Lekler, četvrti Luis Hamilton, a peti Džordž Rasel.

Već u 1. krivini je branilac titula pretekao Španca, a došlo je do sudara Maksa Albona i Jukija Cunode, pa je na stazu morao sejfti-kar.

Sigurnosno vozilo je izašlo sa staze u 6. krugu, a u 9. je Sains zaobiša Letećeg Holanđanina.

U 10. krugu je došlo do najvećih uzbuđenja - Noris je u duelu najvećih kandidata za titulu zaobišao Ferstapena, ali ga je on izgurao sa staze, što je iskoristio Lekler da preuzme 2. mjesto.

Stjuardi su asa Red Bula prvo kaznili 10 sekundi, a potom još 10, pa je bilo jasno da ne može da se bori za visok plasman.

Do 63. od 71 kruga se činilo da će Ferari upisati dvostruku pobjedu, ali je Lekler pogriješio u krivini, izletio sa staze i dozvolio vozaču Norisu da ga pretekne...

Na četiri trke do kraja Ferstapen ima 362 boda, 47 više od Norisa, a 71 od Leklera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније