Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

20. 09. 2024. 15:46 >> 15:46

DPS DANILOVGRAD

Traže vanrednu sjednicu SO, Opština da pomogne farmerima pogođenim kju groznicom

U Opštinskom odboru DPS-a ističu da su nezadovoljni što na narednoj sjednici Skupštine zakazanoj za 11. oktobar nije uvrštena i rasprava o aktuelnoj situaciji povodom kju groznice koja prijeti zdravlju sugrađana. Traže da se u hitnom postupku, zakaže vanredna sjednica Skupštine opštine Danilovgrad povodom krizne situacije koja je nastala kao posljedica širenja ove bolesti.

"Na toj sjednici bi trebalo da se transparentno, pred očima građana, uz uključenje stručnih struktura na nivou Opštine, državnih organa, a posebno opštinskih službi nadležnih za praćenje i odlučivanje u ovakvim situacijama, razmatramo ovaj problem i doprinese donošenju konkretnih odluka, kako bi se posljedice ovog problema umanjile", navode u saopštenju.

Dodaju da na hitnoj i vanrednoj sjednici Skupštine treba uzeti u obzir stvarno stanje na terenu, predložiti mjere koje će pomoći pogođenim farmama, ali i mjere koje će doprinijeti da se ova situacija u opštini više ne ponovi.

"Zahtijevamo od rukovodstva Opštine da se iz lokalnog budžeta izdvoje sredstva kojima ćemo finansijski pomoći farmere koji žive na teritoriji Danilovgrada. Smatramo da je to izraz solidarnosti, ali i ulaganje u poljoprivredu koja je ključna grana privrede u našoj opštini", naveo je Branko Bošković, šef Kluba odbornika DPS Danilovgrad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније