Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin

23. 09. 2024. 15:14 >> 15:14

DANI NAUKE I INOVACIJA

U Tehnopolisu otvoren sajam inovacija

U okviru Dana nauke i inovacija u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis u Nikšiću organizovana je sajam pod nazivom "Texpo : inspirišemo, stvaramo, inoviramo, razvijamo“.

Cilj sajma je promocija naprednih tehnologija i podsticanje interesa za njihovo korišćenje u svakodnevnom životu i radu.

Posjetioci sajma imaju priliku da se upoznaju sa mogućnostima koje pruža savremena tehnologija 3D štampa, robotika CNC i VR tehnologija .
Direktor Tehnopolisa Đorđije Malović kaže da je izložba uvertira za mnogo značajniji i veći sajam koji će , nada se , postati tradicionalan u Nikšiću. Na tom putu očekuju podršku resornog Ministarstva i Opštine Nikšić.

Sajam inovacija u Tehnopolisu potvrda je uspješnog rada i značajan je, kaže predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković, za mlade generacije i njihovu budućnost. Obećava da će lokalna samouprava nastaviti da podržava projekte Tehnopolisa koji imaju za cilj edukaciju i usvajanje novih tehnologija.

Pored izlagača iz Crne Gore na sajmu su se predstavili i partneri iz Mostara i Sarajeva.

Dani nauke u Crnoj Gori obilježavaju se pod sloganom „ Nauka i inovacije na dohvatu ruke“ do 27.septembra

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније