Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 10. 2024. 15:43 >> 15:44

GUTIĆ NA SASTANKU

Saradnja sa UAE: Zajednički projekti za podršku socijalno ugroženim porodicama

Ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije Damir Gutić sastao se sa otpravnikom poslova ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Jusufom Almazrouejem sa kojim je razgovarao o projektima za podršku ugroženim porodicama

Almazrouei istakao je mogućnost podrške od strane „ZAID fondacije“, koja djeluje u pravcu pružanja pomoći u oblastima kao što su obrazovanje, zdravstvo, socijalna zaštita i pomoć ugroženim zajednicama, kako u UAE, tako i u inostranstvu.

Kao prvi korak ka budućoj saradnji, razmotrene su konkretne inicijative usmjerene ka pružanju podrške socijalno ugroženim porodicama u Crnoj Gori u saradnji sa „ZAID fondacijom“, i predstojeće aktivnosti na realizaciji projekata u ovoj oblasti.

Gutić je takođe upoznao otpravnika sa planovima Vlade Crne Gore da, uz podršku UNICEF-a, Savjeta Evrope i EU, uvede novu multidisciplinarnu uslugu pod nazivom Barnahus (Dječja kuća).

Ova usluga će pružiti podršku djeci žrtvama i svjedocima nasilja i zlostavljanja, u skladu sa međunarodnim standardima zaštite djece.

Takođe, Almazrouei je iskazao spremnost ambasade UAE za potpisivanje memoranduma o saradnji između UAE i Crne Gore u narednom periodu, navodeći da bi ovim memorandumom bile obuhvaćene oblasti socijalne politike, edukacije zaposlenih i druge relevantne teme koje su od značaja za unapređenje životnog standarda građana.

Gutić je pozitivno ocijenio ovu inicijativu, ističući da bi takav korak dodatno osnažio odnose između dvije zemlje i omogućio efikasnije djelovanje u oblasti socijalne zaštite.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније