Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

K. J. [ Gradska TV ]

03. 06. 2024. 08:13 >> 08:13
Čitaj mi:

KOLAPS U SAOBRAĆAJU OČEKIVAN

U Podgorici registrovano 90.000 vozila, a imamo manje od 7.000 parking mjesta

U Podgorici je registrovano oko 90 hiljada vozila, dok grad raspolaže sa oko 7.000 parking mjesta, podaci su Parking servisa. Zbog toga su gužve uobičajena pojava radnim danima naročito u gradskom jezgru. Projekat za izgradnju podzemnih garaža na dvije lokacije u gradu, riješiće, smatraju, problem parkiranja u centralnoj zoni.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova u Podgorici je prošle godine registrovano 90.799 vozila, što je za 4.804 više nego što ih je bilo u 2022.

U podgoričkom Parking servisu za Gradsku TV kažu da raspolažu sa manje od 7.000 parking mjesta od čega je oko 4.000 na opštim parkiralištima i zonama, pa gužve na parkiralištima ne treba da čude.

“Različitih parking zona imamo tri, one se ne razlikuju samo po cijenama već i po maksimalnom vremenu zadržavanja. Parkinga ima 15 kao i 5 garaža sa kojima upravlja parking servis”, kazao je PR Parking servisa Ivan Koprivica.

Pored naplate po satima, Parking servis nudi i mjesečne karte, koje su, ističe Koprivica, dosta povoljne. Ipak, one ne garantuju obezbijeđeno parking mjesto, ali kako kaže, pretplatnicima su na raspolaganju sve ulice u okruženju u cilju lakšeg pronalaska slobodnog mjesta.

“Pa je tako cijena za fizička lica u zoni 3 šest eura, u zoni 2 sedam eura i u zoni 1 – 10 eura, dok je za pravna lica u zoni 3 – 20 eura u zoni 2 – 25eura i u zoni 1 – 30”, navodi Koprivica.

Najveće gužve na parkinzima bilježe se radnim danima od 10 do 13 sati, kaže Koprivica dodajući da se uvijek traži mjesto više u centru grada, kod Osnovnog suda i Kliničkog centra Crne Gore.

“Ako imamo podatak da je oko 90 hiljada registrovanih vozila u glavnog gradu i da radnim danima dođe još nekoliko hiljada iz ostalih opština, a sve iz razloga što je Podgorica kao glavni grad administrativni i kulturni centar, glavni grad je uspio na nekoliko lokacija u prethodnom periodu da izgradi nova parking mjesta, negdje oko 500 parking mjesta”, napominje Koprivica.

Gradska uprava najavila je izgradnju podzemnih garaža u ulici Balšića i na Trgu Božane Vučinić za koje je urađen glavni projekat. Koprivica ističe da će to proširiti kapacitete za nekih 360 parking mjesta čime će se, zaključuje, umanjiti problem parkiranja u centralnoj gradskoj zoni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније