Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

20. 09. 2024. 16:09 >> 16:09
Čitaj mi:

dps

"Predsjednik Skupštine i Demokrate su odgovorni za institucionalni haos u Beranama"

Današnji pokušaj održavanja sjednice Skupštine opštine Berane u potpunosti je ogolio namjere i djelovanje pojedinih političkih subjekata u našem gradu. Umjesto održavanja sjednice i skraćenja mandata lokalnom parlamentu i konačnom rješavanju višemjesečne političke krize kojoj svjedočimo, predsjednik Skupštine opštine Berane je otišao korak dalje – nije se pojavio na sjednici koju je sam sazvao, saopšteno je iz DPS Berane.

Kako navode, kao odgovoran i ozbiljan politički subjekat neće tumačiti zdravstveno stanje predsjednika Rmuša, ali ću, kažu, ukazati beranskoj javnosti da je ovakav splet događaja krajnje sumnjiv.

"Naime, osnovu da sumnjamo da je ovakvo postupanje izrežirano i unaprijed planirano od partijske centrale Demokrata najbolje pokazuje činjenica, da pored gospodina Rmuša u skupštinskoj sali nije bio prisutan nijedan odbornik te partije. Danas kada je konačno trebalo da se razriješi ova agonija u koju je zapao naš grad i za koju je postojala podrška većine odbornika u lokalnom parlamentu, jedino što je interesovalo predsjedavajućeg i njegovu partiju, jeste da do održavanja ove sjednice ne dođe. Ako je neko imao bilo kakve nedoumice, evo danas su sve maske pale", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Skupštine opštine Berane, Rmuš i odbornici njegove partije su, tvrde oni, direktni nosioci odgovornosti za neisplaćivanje zarada za zaposlene u lokalnoj samoupravi, preduzećima i ustanovama, neraspisivanje tendera, zastoj svih projekata od važnosti za grad, totalnu institucionalnu blokadu i potpuni haos u koji se Berane danas nalazi.

"Klub odbornika Demokratske partije socijalista, još jednom poziva sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog problema i da svi zajedno damo doprinos da  dođe do vanrednih lokalnih izbora, koji su jedino rješenje za ovu situaciju. Ovaj grad i njegovi građani ničim nijesu zaslužili ovakvo postupanje i namjerno urušavanje. Previše vremena je izgubljeno, Beranama je potrebna stabilna i odgovorna vlast čiji stožer će biti Demokratska partija socijalista, što najbolje potvrđuje ovakvo bezobzirno bježanje pojedinih političkih subjekata od vanrednih lokalnih izbora, saopšteno je iz DPS Berane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније