Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

28. 10. 2024. 15:36 >> 15:36
2
Čitaj mi:

PROVJERILI

ASK nema podatke o donacijama Mijajlovića i Bemaksa DPS-u

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pregledala je izvještaje DPS Crne Gore koji se odnose na prikupljena i utrošena sredstva u izbornoj kampanji i redovan rad i nije mogla da nađe podatke da su donacije izvršili kompanija Bemaks i sa njom povezivana lica, kao što je Aleksandar Mijajlović.

Firma Bemax Carribian, čiji direktor je do nedavno bio Aleksandar Mijajlović, uključena je u program dodjele državljanstva na Svetoj Luciji, malenoj ostrvskoj državi u Karibima, u centralnoj Americi, navedeno je u istraživanju NVO MANS. U videu koji je MANS objavio u okviru tog istraživanja, vidi se priznanje da je Mijajlović finansirao opozicionu stranku i dio medija, a tvrdi i da je žrtva političkog progona u Crnoj Gori.

Prema podacima ASK-a, podataka o takvim donacijama nema. 

"Povodom vašeg upita, Agencija je izvršila detaljan uvid u sve izvještaje ovog političkog subjekta koji se odnose na prikupljena i utrošena sredstva u izbornoj kampanji i redovan rad. Tom prilikom je utvrđeno da pravno lice Bemaks, kao ni fizička lica povezana s ovim pravnim licem, nisu navedeni kao davaoci priloga u dostavljenim izvještajima", naglasio je vršilac dužnosti direktora ASK-a Dušan Drakić. 

U akciji Specijalnog tužilaštva Crne Gore protiv ilegalne trgovine duvanom Mijajlović sa još pet osoba uhapšen 19. februara ove godine i uz jemstvo od 1,1 milion eura pušten da se brani sa slobode.

"Postupajući tužilac nije podigao optužnicu u zakonskom roku od šest mjeseci pa su i ostali osumnjičeni izašli iz pritvora", kazali su iz MANS-a. 

Iz MANS-a navode da je potpredsjednik Vlade Svete Lucije saopštio da su dobili pismo od Mijajlovića u kome navodi da je žrtva političkog progona.

"Rekao im je da ima vlasništvo nad kompanijama u Crnoj Gori, uključujući i medije, te da je dobro poznat kao podržavalac i donator opozicione partije koja je izgubila na parlamentarnim izborima. U tom pismu Mijajlović ih je informisao i da je nakon hapšenja prebacio svo svoje vlasništvo u raznim poslovima na druge investitore", ističe se u istraživanju. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније